KENT MÜZESİNİ 2 YILDA 265 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

KENT MÜZESİNİ 2 YILDA 265 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından 10 Ocak 2009 tarihinde açılan İnegöl Kent Müzesi kuruluşunun 2. yıldönümünü kutluyor. Ressam Selma Akar’a ait resim sergisinin izlenime açıldığı Kent Müzesinde ki etkinlikte Kent Müzesi hakkında bilg

10 Ocak 2009 tarihinde hizmete açılan İnegöl Kent Müzesinin 2. kuruluş yılı İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde önceki gün İnegöl protkolününde katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin tarih ve kültürünün, değerlerinin ve markalarının farkında olduklarını ifade ederek,İnegöl Belediyesi olarak en önemli görevimiz, tarihi ve kültürel değerleri ile bu kentin ruhunu diri tutmaktır. Kent Müzesi projemiz bu bilincin ürünüdür.”dedi.  

İnegöl Kent Müzesinin, ilçeler arasında bir ilk olduğunu ifade eden Aktaş, “Müzemiz için ilk adım, 04 Haziran 2005 tarihinde atıldı. Kuruluş aşamasında; komisyon kurduk, çalışma grupları oluşturduk. Gönüllü üyelerimizle köy köy, belde belde dolaşarak, kentimizin gidilmedik yerini bırakmadık. Her gittiğimiz yerde Kent Müzesi projesini anlattık, kamuoyu oluşturduk.  Araştırma yaptık. Konunun uzmanlarına danıştık. Bu titiz çalışmalar sonucunda halkımız tarafından müzemize yüzlerce materyal, onlarca eşya bağışı yapıldı. Ne mutlu bize ki; bu tarihi hizmeti halkımız sahiplenmiştir. Bu yönüyle Kent Müzemiz, bir şahsın veya kurumun değil, halkımızın ortak eseri olmuştur. Başta müzemize katkıda bulunan, yöre halkımız olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlara, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerine, projemizin başından itibaren özverili katkılarını esirgemeyen koordinasyon kurulu ve akademik danışma kurulu üyelerimize teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

Kent müzesini 2 yılda 265 bin kişi ziyaret etti

2. yılına giren İnegöl Kent Müzesinin, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldiğini dile getiren Aktaş konuşmasını şu şeklide sürdürdü, “Yapılan etkinliklerin çokluğu sebebiyle müzemiz kentimizin kültür, sanat ve tarih merkezi haline gelmiştir. Kent Müzemizi 2 yılda ziyaret eden kişi sayısı 265 bine ulaşmıştır. Müzemizin 2. yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenledik. 1930–1940’lı yıllara ait İnegöl fotoğrafları ressam Selma Akar Hanımefendi tarafından, yağlı boya çalışması ile renklendirildi. 13 adet İnegöl fotoğrafı ve 13 adet de şahsi çalışmasından oluşan eserler; Mazideki İnegöl ismi ile sergi haline getirildi. İnegöl Kent Müzesi 2. yıl etkinliği dolayısıyla, sergi açılışının yanında; müzemizde eğitim gören Altın Nesil Lisesi Gönüllü Müzecilerine de sertifikalarını veriyoruz. Etkinlik dolayısıyla; müzemizde bazı değişiklikler de yaptık. Çeyiz odası ve İnegöl odası yenilendi. Sepetçi dükkânı tekrar düzenlendi. Müzede ayrıca; İnegöl köy mutfağı oluşturuldu. Vatandaşlarımızın 2010 yılı içerisinde bağışladığı ve şu ana kadar sergilenmemiş eserleri de sergilenmeye başlandı. Siz değerli misafirlerimize, eski ve günümüz fotoğraflarından oluşturulan 2011 duvar takvimini de hediye edeceğiz. Kent Müzemizin 2. yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz “Mazideki İnegöl Resim Sergisi” 30 Ocak 2011 tarihine kadar açık kalacaktır” dedi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından İnegöl Kent müzesinde eğitim gören ve Gönüllü Müzecilik yapan Altın Nesil Okulları’nın 13 öğrencisine sertifikaları Başkan Aktaş tarafından takdim edildi.  Kent Müzesinde düzenlenen etkinlikler “Mazideki İnegöl” adlı resim sergisinin açılışı yapılarak vatandaşın izlenimine açıldı.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26