www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kerestecilerden Site Talebi

Kerestecilerden Site Talebi

İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´dan keresteciler sitesi için yer talep etti.

Bazı il ve ilçelerde yapılan keresteciler sitesini, İnegöl´de ki keresteci esnafı olarak kendilerinin de istediğini belirten Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, ?İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban´ı ziyaret ettiğimiz keresteciler olarak bir yer talebimiz oldu. Artık sanayi esnaflarımızı taşımaz oldu. Bazı il ve ilçelerde yapılan keresteciler sitesini, İnegöl´de keresteci esnafı olarak bizlerde istiyoruz. Keresteci esnafımızın yer anlamında rahatlaması gerekiyor. Keresteci esnafımız tomruklarını sağa sola koyuyorlar. Hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de çeşitli kazalara sebep olabiliyor. Geçtiğimiz gün çevresine konulan tomruklar nedeniyle Mahmudiye Mezarlığının dış duvarları bile zarar görmüş. Odamızın 110 tane üyesi var. Bu üyelerimiz için bir yer şart. Belediyemizden bu anlamda bir talebimiz oldu. Hibe olarak değil, esnaflarımız parasını ödeyerek alacaklar. Eski Alibeyköy yolu dediğimiz Hurdacılar Sitesi mevkiinde olursa, sanayiye yakın bir alan tercih edilmiş olur. Ulaşım anlamında sanayiye yakın bir yer olması esnafımız içinde önemli. Esnafımıza 1-2 metreküplük mal almaya gelenlerde oluyor. Küçük esnaf için ulaşım önemli. Mesafe uzak olursa, küçük esnafta bundan mağdur olur? dedi.

 

YAZ KESİMLERİ BAŞLADI

Keresteciler olarak kesimlerle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Turan, ?Yaz kesimleri başladı. İnegöl´de belirli bölgelerde kesimler iyi gidiyor. Yakın zamanda satışlarda başladı. Geçtiğimiz yıl 2. sınıf gürgen 900 lira ile bin lira iken, bu yıl bin 300 liraya satılıyor. 2. sınıf gürgenin geçtiğimiz yıl fiyatı bin 100 lira iken, bu yıl bin 500 lira. Geçtiğimiz yıla oranla gürgende kalitesine göre yüzde 30-40 arasında bir zam söz konusu. Çamda ise fiyat değişmedi. Geçen yıl 650-750 lira arasında kalitesine göre değişiyordu. Bu sene de fiyatlar aynı. Gürgende ki fiyat artışı da ürün azlığından kaynaklanıyor. Kışın ürün fazla yoktu. Bu da fiyatlara yansıdı. İnegöl´de esnaflarımız ekseriyetle İnegöl´deki ürünleri tüketmeye çalışıyor. Ama esnaflarımız İnegöl dışından, Düzce, Zonguldak ve Bolu bölgelerinden de ürün alıyor? şeklindekonuştu.

 

DİKİLİ KESİMİN KALKMASINI İSTİYORUZ

Turan, ?Ayrıca vadelerde bizi sıkıntıya düşürüyor. 8 ila 12 ay arasında vadelerle satış yapmak esnafımızı zora sokuyor. Bu vadeleri düşürmeye uğraşıyoruz. Ayrıca bizim en büyük sıkıntımız dikili kesimler. Dikili kesimin kalkmasını istiyoruz? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19