www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kerestecilerden Yeni Müdüre Ziyaret

Kerestecilerden Yeni Müdüre Ziyaret

İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Orman İşlet Müdürlüğü´ne atanan Okan Kaya´yı makamında ziyaret etti.

İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; ?Orman İşletme Müdürlüğüne atanan Okan Kaya´yı makamında ziyaret ettik. İnegöl´ümüz için güzel görüşmelerimiz oldu. Müdürümüz tarafından çok iyi karşılandık, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizde kendisine sorunlarımızı ve isteklerimizi ilettik. Tabi ki sorunlarımızın en başında internet üzerinden satışların yılbaşından sonra yapılacağını kendileri bize söyledi. Bizde kendisine İnegöl´ün küçük esnafı için biraz zor olacağını söyledik, ama devletin yapmış olduğu bu uygulama Ankara´nın Beypazarı ilçesi pilot ilçe olarak seçilmiş ve yapılmaya devam ediyor. Bizde yılbaşından sonra İnegöl´ün küçük esnafı olarak, keresteciler odası olarak bunun nasıl olduğunu ve olacağını araştıracağız. Küçük esnafımızın bazıları internet kullanmadığından veya kesim olan alanlara gitmediğinden bazı sıkıntılar olacak. Tabi ki bu gelişmeleri bizler zaman içerisinde daha iyi göreceğiz.?dedi.

Turan, dikili orman kesimlerine de değinerek sürdürdüğü konuşmasında; ?Kesim yapılan alanın kırılma, ezilme gibi bahanelerle örneğin 500 metre karelik bir alanın bu tür bahanelerle 600 metre karelere çıkması ile buradan kesilen orman ürünlerinin İnegöl´ümüze kaçak olarak geldiği ve bu ürünlerin ucuza satıldığını biliyoruz. Bu yollardan gelen ve irsaliyesiz, faturasız ürünler sattıkları için buda bizim faturalı irsaliyeli olarak çalışan esnafımıza zarar veriyor ve bu uygunsuz satış yapanlar ile rekabeti doğuruyor. Esnafımız bunu dolandırıcılığın ve kaçakçılığın yeni yolu olarak nitelendiriyorlar. İnegöl´de bu tür olaylar uzun zamanlardır olmuyordu lakin geçenlerde de başımıza geldi. Mahmudiye mahallesinde bulunan birkaç ekmek fırını bu şekilde ürün almışlardı. Biz bu tür olayları duyduğumuz zaman gerçekten üzülüyoruz. Bu ormanlar hepimizin ve hepimizin hakkı var. İzinsiz kaçak yollardan hiç kimsenin bir dal kesmesine müsaade etmememiz gerekiyor.? İfadelerini kullandı.

Odamıza Kayıt Yaptırsınlar

Turan, Keresteciler Odasına kayıt yaptırmayan bıçkıcılara seslenerek; ?İnegöl´de faaliyet gösteren bıçkılarımız var. Lakin odamıza kayıtları bulunmuyor. Bunları esnaf arkadaşlarımızdan rica ediyorum tespit ettiklerinde bizlere bildirsinler. Çünkü 5362 sayılı kanuna göre bunların hepsinin odaya kayıt olması gerekiyor. Kaydı olmayan arkadaşlarımız gelsin kendileri odamıza kayıtlarını yaptırsınlar. Zabıta ile gönderdiğimiz zaman kendilerine cezai işlem uygulanarak, iş yerleri kapatılıyor. Bu konuda da sıkıntılarımız var.?dedi.

Yetkililerden Duyarlı Olmalarını İstiyoruz

Turan kış aylarının gelmesi ile kaçak kömür olaylarının artığını belirterek; ?İnegöl´ümüz de şuan da kış gelmekte ve yakında kömür yanmaya başlayacak, Güzelim inegöl´ümüz de biz yıllardır bas bas bağırıyoruz bir türlü hava kirliliğimize çare bulunamamıştır. Bunu önlemek için Tunç Bilek kömürlerini İnegöl´e sokmamak için Domaniç yolu ve Tahtaköprü yollarında Zabıta, Jandarma, Polisimizin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Yıllardan beri İnegöl için acı bir olaydır bu fakat bir türlü önlem alınamadı. Önceden haftada birkaç gün dediğim yollarda yapılan uygulamalar sonucu İnegöl´e kaçak kömür giremezdi. Şimdi ise böyle önemli bir konu hakkında tüm yetkililerimiz birazcık duyarsız kalıyorlar. Sizlerin aracılığı ile yetkililere seslenmek istiyorum lütfen bu konuda azıcık duyarlı olsunlar.? Dedi

 

SİTE TALEBİNDE BULUNDUK

Turan son olarak Orman işletme müdürü ile yaptığı görüşmede Hamzabey´de bulunan 2. OSB bölgesinden site taleplerini de dile getirerek; ?Hamzabeybölgesinde bulunan 2.OSB Bölgemizden keresteciler olarak site talebimizi de Orman İşletme Müdürümüzden talep ettik. Bu konuyu daha önce İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ve İnegöl Belediyesiyle de görüştük. Ağaç işleri sanayisinde tomruklarımız çok yer kapladığı için çok sıkıntılar çekiyorlar. Bunun için bizde Hamzabey´de bulunan 2. OSB bölgemizden keresteciler odası olarak bir site talep ediyoruz.? Dedi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71