www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KESTEL ESNAFINA SANAYİ MÜJDESİ

KESTEL ESNAFINA SANAYİ MÜJDESİ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kestel´de hayata geçirilen BESOB Büyük Sanayi Sitesi 2. Etap´ın 3 bin dönüm üzerine kurulduğunu ve içerisinde barındıracağı yaklaşık 3 bin işyeri ile sokak arası ve apartman altlarında üretim yapan esnaflara çözüm üretecekler

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Kestel Çataltepe´de BESOB Büyük Sanayi Sitesi 2. Etap Temel Atma Töreni´ne katıldı.

 

3 BİN İŞYERİNİ BARINDIRACAK

Ulu Şehir esnafına rahat bir nefes aldıracak projenin temel atma töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu; ?Bugün gerçekten Bursa´nın çok önemli bir sorununu çözecek olan bir tesisisin altyapısının temelini atıyoruz. Bursa Metropol bir şehir ama hala şehir merkezinde çok merkezi alanlarımızda, sokak aralarında, apartman altlarında çalışmak durumunda olan, üretmek durumunda olan esnafımız var, sanatkârımız var. İşte onların sorununu kökten çözecek olan 3 bin dönümlük ve yaklaşık 3 bin işyerinin olacağı Türkiye´nin en büyük küçük sanayi sitelerinden birisi olan bu sitenin bugün bölgenin bütün altyapısını çözecek olan altyapı temelini atıyoruz. Bugün temelini attığımız işin içerisinde bölgenin bütün yolları, arazi içerisindeki yollar, içme suyu, atık su, yağmur suyu, arazi içerisindeki dere ıslahları, arıtma tesisi, doğalgaz hatlarının döşenmesi, elektrik hatlarının çözülmesi ve telefon hatlarının çözülmesi gibi bölge için çok önemli olan bütün altyapı sorununu çözecek bir işin temelini atıyoruz. Az önce TOKİ Başkanımız da ifade etti yaklaşık 77 milyon TL´lik büyük bir iş. Onun için mutluyuz, sevinçliyiz? dedi.

 

SOSYAL DONATI ALANLARI İLE MODERN BİR SİTE OLACAK

?Bu proje Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde protokole imza koymasıyla ve talimatlarıyla 2008 yılında başlamış bu güne kadar birçok süreçten geçti? diyerek sözlerine devam eden Karaloğlu, ?TOKİ Başkanımız sağ olsun kendilerinin girişimleri ile de 2.Etap altyapının ihalesi yapıldı.Bugün temel atıyoruz. Artık hiçbir sorunumuz yok. Bu Büyük Sanayi Sitesi inşallah bittiğinde esnafımız, sanatkârımız gerçekten sağlıklı bir alanda çalışma imkânı bulacak. Burada sadece dükkânlar inşa edilmiyor, çok ciddi sosyal donatı alanları da oluşturulacak. Burada çalışan insanların eğitimi, sağlığı ve diğer sosyal ihtiyaçlarına yönelik her türlü altyapının da yapılacağı modern, çağdaş bir sanayi sitesi olacak. Ben emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a ve katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Törene katılan TOKİ İdare Başkanı M. Ergün Turan ise, projenin tamamlanmasıyla oluşacak konut ihtiyacına şu anda üzerinde çalıştıkları 15 bin konutluk proje ile çözüm sağlayacaklarını ifade etti.

 

?KESTEL´DE 150 YATAKLI HASTANE PROJEMİZ VAR?

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, ?Bizim bu proje ile de bağlantılı olacak, ayrıca Kestel halkının da ihtiyaçlarına cevap vermesini planladığımız 125 yataklı bir hastane projemiz vardı. Ancak TOKİ Başkanımızın 15 bin konut müjdesinden sonra bizim bu hastane planımızı yenilememiz gerekiyor. O zaman hastanemizi 150 yataklı olacak şekilde tasarlayarak Allah nasip ederse 20 gün içerisinde de temelini atacağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87