KESTEL´DE PKK İDDİASI

KESTEL´DE PKK İDDİASI

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, Kestel istikametinde PKK´lı grupların beklediğini ve yoldan geçenlerden haraç aldıklarını, haraç vermeyenleri ise araçlarına zarar vermekle tehdit ettiklerini iddia etti.

 

Edinilen bilgiye göre olay; Bursa Kestel istikametinde yaşandı. İddiaya göre; Bursa-Kestel istikametinde PKK´lı grupların önünü kestiğini belirten bir vatandaş, kendisinden yola devam edebilmesi, kendisine ve aracına zarar verilmemesi için haraç istendiğini belirtti.Para vermek zorunda kaldığını ifade eden vatandaş konuyu sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdi.

?MOLOTOFLARLA BEKLİYORLAR?

S.K. isimli vatandaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarında; ?Bursa çevreyolu üzerinde Kestel istikametinde Vakıf Kavşağı´na 1 kilometre kala 15-20 adet yüzü maskeli genç ve çocuk yol kesip haraç topluyorlar. Bendende aldılar.Ellerinde taş ve molotoflarla bekliyorlar. Önce Türk müsün, Kürt müsün diye soruyorlar. Kürt isen yola devam, Türk isen ya para vereceksin yada arabana zarar verecekler. Mümkünse bu yolu kullanmayın? ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarının, ?Emniyete haber verdin mi??sorusunu da yanıtlayan Koç, ?Verdim. Benden önce haber veren olmuş? dedi.

Bazı vatandaşlar da yaşandığı iddia edilen olaydaki bahse konu gençlerin huzur bozmaya yönelik çalışmalarda bulunan provokatörlerden ibaret olduklarını dile getirdiler.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68