www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KILIÇDAROĞLU´NA İTİRAZ

KILIÇDAROĞLU´NA İTİRAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ?Mobilyanın başkentinde yaprak kımıldamıyor? sözlerine cevap, sektör temsilcilerinden geldi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ?Kılıçdaroğlu´nun bir hafta kadar önce ?mobilyanın başkentinde yaprak kıpırdamıyor´ demişti. Başbakanımız rakamlarla beraber cevap verdi. Mobilyanın başkenti İnegöl gerçekten Türkiye mobilya sektörünü hareketlendiren, başarıya destek veren büyük bir ilçe? İnegöl´de hareketlilik varsa Türkiye´de de var. Mobilya sektörüne baktığımız zaman, 2000 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparken, 220 milyon ithalat yapılıyordu. Ticaret açığı veriyordu. Bugün geldiğimiz nokta Türkiye mobilya sektörü 2016 yılında 2,5 milyar dolar ihracat yaparken, 800 milyon doları bulmayan ithalat yapıyor. Yani 1,5 milyondan fazla dış ticaret fazlası veriyor hale geldi. 2017 yılına baktığımız zaman, 2 milyar700 milyon doları yakalayacak aşamaya geldik. Geçen seneye göre yüzde 10 artışla yılsonunu kapatmış olacağız. Bu bir başarı... İstihdamı ile katma değeriyle yaptığı dış ticaretteki atağıyla başarılı bir sektör. 10 ülkeye baktığımızda Almanya, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Ülkeleri, Azerbaycan gibi ülkeler arasında olan bir ülke haline geldik. İhracatta 10 milyar dolar hedefimiz var. 15 yıllık süreçte 23. sıradan 12. sıraya yükselen bir sektör. Kılıçdaroğlu neden böyle bir şey dedi anlamıyorum. Asıl biz ne istiyoruz, hassasiyetler noktasında sorsaydı biz zaten gereken bilgileri verirdik. Kılıçdaroğlu´nun ?Mobilyanın başkenti İnegöl´dür´ sözüne katılıyorum ama diğer ifadelerine katılmıyorum? dedi.

BÜYÜME DEVAM EDECEK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF yönetim kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, ?Başbakanımızın TBMM´de yapmış olduğu İnegöl ile ilgili konuşma bizleri memnun etmiştir. Vermiş olduğu rakamlar gerçek anlamda ortaya çıkmıştır. Firmaların birçoğu bu gün 15 bin metrekarelerde üretim yapmaktadır. Bu gelişimi, Türkiye mobilya sektörüne yapmış olduğu katkının Başbakanımız tarafından dillendirilmesi bizleri memnun etmiştir. Mobilya sektörü büyümeye devam edecek. Yeni fuar alanının da tamamlanmasından sonra bu rakamlar 2´ye,3´e katlanarak büyümeye devam edecektir. Başbakanımız yaptığı açıklamayla bizlere moral vermiştir. Bazı sıkıntılara rağmen İnegöl mobilya sektörü büyümeye devam ediyor? diye konuştu.

RAKAMLAR ORTADA

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da, ?Türkiye´nin büyüme oranlarına İnegöl mobilyası da artı bir değer katmaktadır. Rakamlar ortada. Başbakanımızın dediği gibi 150 metrekareden 15 bin metrekarelere ulaştık. Mobilyacımızın üstün azmiyle yapılan bu fedakârca işler son yıllarda maalesef malzemelere gelen zamlarla etkilendi. Malzeme zamlarına, hammadde zamlarına çözüm bulunmasını isteriz. Vatanını seven fedakar insanlarız. İnegöl isminin TBMM´de gündem olması çok önemlidir. İnegöl´ün Türkiye ekonomisine kattığı değer ortadadır. Biz yine işimize bakacağız. İnegöl ile ilgili bir şey yapılmak isteniyorsa, esnafın hammadde sıkıntısıdır. Bunun çözülmesi gerekir. Küçük esnaflara da destek istiyoruz. İkinci OSB´de yer verilmesini istiyoruz. Bu güzel tabloya destek vermeye devam ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00