KILIÇDAROĞLU`NUN AK PARTİ`Yİ ZORDA BIRAKACAK CİNLİĞİ

KILIÇDAROĞLU`NUN AK PARTİ`Yİ ZORDA BIRAKACAK CİNLİĞİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantılarında tapeleri okuyarak neyi amaçlıyor? Normal görülen bu olayın perde arkasında yatan bir tehlike var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde partisinin son iki grup toplantısında dinlettiği ses kayıtları ve okuduğu tapelerden birileri memnun kalırken birileri de buna büyük tepki göstermeye devam ediyor. 

Paralel yapı, Sözcü gazetesi ve Uğur Dündar destekli ses kayıtları internet ortamında sıkça paylaşılırken, ana muhalefet partisi genel başkanının Meclis çatısı altında böyle bir davranışta bulunmasının arkasındaki amaç ne?

ADALET BAKANI: BU BİR SUÇ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu`nun partisinin grup toplantısında ses kayıtları dinlettiğini ve canlı yayında verildiğini belirterek, bunun suç olduğunu söylemesi olaya farklı bir boyut kazandırırken, Fehmi Koru ise, CHP ve lideri, bir siyasi parti ile liderinin hiç bulaşmaması gereken bir yanlışlığa imza attığına dikkat çekti.

"YAPILANI DOĞRU BULMUYORUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuyla ilgili olarak, "Eğer varsa asıl suç soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek var olduğu söylenen bu kayıtların ifşa edilmesidir. Bu iddialar üzerinde hem masumiyet ilkesinin hem de soruşturmanın gizliliğinin ihlali başlı başına suçtur. Yapılanı doğru bulmuyoruz. İnsanların lekelenmeme hakkı vardır. Herkesin sorumlu siyaset yapması gerekir" dedi.

Benzer tepki TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu`dan geldi. Kuzu, CHP liderinin grup toplantısında telefon konuşmaları kayıtlarını aktarmasının suç olduğunu dile getirdi.

Tepkilerin hedefinde yer alan Kemal Kılıçdaroğlu ise işi iyice abarttı ve Meclis`te hiç de alışık olmadığımız bir uygulama yaparak grup toplantısının yapıldığı salona dev ekran kurdurdu. Böylece Kılıçdaroğlu, görseli olan kayıtları da CHP`lilere izlettirebilecek.

KEMAL KILIÇDAROĞLU`NUN GİZLİ BİR PLANI MI VAR?

Hiç de masum olmayan bu davranış aslında bir yasağın delinmesine mi sebep olacak?

Kılıçdaroğlu, herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen Meclis çatısı altında bunların yayınlanmasının suç olduğunu bilmiyor mu? Bununla ilgili olarak Kılıçdaroğlu`na bir yaptırım uygulanacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerden önce kamuoyuna sızdırılması muhtemel, kişisel haklara saldırı ve özel hayatı ilgilendiren yayınların internet ortamında yayılmasını engelleyecek yasanın getirdiği yasağı bu yolla delmeyi mi amaçlıyor?

Kılıçdaroğlu, internet ortamında erişimi engellenmesi muhtemel, yasal ya da gayri yasal ses ya da görüntülü kayıtlarını televizyonlar aracılığıyla bu yolla mı açığa vuracak?

YENİ İNTERNET YASASI NEYİ GETİRİYOR?

TBMM`de kabul edilen İnternet Yasası ile birlikte, "kişilik haklarına saldırı halinde" ve "özel hayatın gizliliği söz konusu" olduğunda haberi yapılan internet sitesinde yer alan URL adresi 4 saat içerisinde engellenebiliyor. Bundan sonra işin bir de mahkeme boyutu var. Karar şikâyetçinin lehine ise, URL adresine erişiminin engellenmesi kararı mahkeme tarafından erişim sağlayıcılar birliğine gönderiliyor, böylece tedbiren alınmış engelleme durumu devam edecek. Mahkemeden çıkan karar aleyhte ise mahkeme tarafından erişim sağlayıcılar birliğine gönderilir, engelleme kaldırılabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07