KILIK KIYAFET DAYATMALARI SON BULMALI

KILIK KIYAFET DAYATMALARI SON BULMALI

Yeni eğitim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dâhil, bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalı.

 

 

Yeni eğitim öğretim dönemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, 17 Eylül’de bütün okul ve sınıflarda ders başı yapılacağını söyledi.

 

1. SINIFLARDA GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ OLDU

İnegöl’de 50 bin öğrencinin 17 Eylül sabahı ders başı yapacağını dile getiren Sinan Aktaş, “İlçemizde ki ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak tasnif edilmesi, beraberinde okula başlama yaşının 66 aya çekilmesi sonucu 1. sınıflarda gözle görülür artış olmuştur. 5. sınıfların yeni sistemde ortaokul çatısı altına alınması sonucu sınıf öğretmenlerinde fazlalığa yol açmış ortaya çıkan norm kadro fazlası öğretmenlerimiz norm açığı olan başka okullarda geçici görevlendirilmek suretiyle ara formül geliştirilmiştir. Bizim isteğimiz norm fazlası öğretmenlerimizin mağdur olmayacakları şekilde, kendi istekleri istikametinde görevlendirilmeleridir.” dedi.

 

ÖĞRENCİ KAYITLARINDA ARTIŞ OLDU

Yeni dönemde okullara kayıt olan öğrenci sayısında artış olduğunu ifade eden Sinan Aktaş, “Özü itibarıyla tarihi bir değişiklik olarak gördüğümüz 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanacağı yeni dönemde okula kayıt yaşının geri çekilmesi ve lisenin zorunlu olmasından dolayı öğrenci sayısında kayda değer artış söz konusudur.” dedi.

 

EĞİTİMDE ALTYAPI SORUNLARI YILLARDIR GİDERİLEMEDİ

Eğitimde altyapı sorunlarının yıllardır giderilemediğini savunan Sinan Aktaş, “Son 10 yıllık sürede okullaşma oranı ve yeni derslikler kazandırmada kayda değer ilerlemeler yaşanmıştır. İlkesel olarak merkezi yönetim bütçesinden en fazla payın eğitime ayrılıyor olması çok önemlidir. Fakat dünyadaki değişkenlere paralel eğitimde zorunluluk sürelerinin değişmesi derslik ihtiyaçlarını artırmakta ve altyapıya kaynak ayırmayı zorunlu kılmaktadır. Merkezi yönetim bütçesine ilaveten eğitime destek projeleri ve bağışçı sayısının artırılması hatırı sayılır oranda kapasite üretilmesini sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.   

 

Eğitim-Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Yeni eğitim-öğretim yılında okulların yardımcı personel sorunlarının giderilmediğini ve kaynak problemine henüz köklü bir çözüm getirilemediğini aktardı.

 

ÖĞRETMENLER AİLE BÜTÜNLÜKLERİNİN SAĞLANMASINI BEKLİYOR

Öğretmenlerin aile bütünlüklerinin sağlanmasını beklediğini söyleyen Sinan Aktaş, “Tayin dönemlerinin kurgulanmasından önce, alan değişikliği gibi bir kısım adımların zamanında atılmaması nedeniyle normlarda yaşanan daralma, öğretmenlerin tayin taleplerinde hareket alanını daraltmıştır. Özellikle sınıf öğretmenlerinin il dışı tayin taleplerinde 7 il, özür grubu tayin taleplerinde ise 10 ilin açılması, il emri hakkının verilmemesi nedeniyle anayasal zorunluluk olan aile bütünlüğü hala sağlanamamıştır.”dedi. 

 

EĞİTİMDE KILIK KIYAFET DAYATMALARI SON BULSUN

Eğitimde kılık kıyafet dayatmalarının son bulması gerektiğini bildiren Sinan Aktaş, “Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dâhil bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalı, meşru talepler yerine getirilmeli ve insanı merkeze alan yaklaşımların hayata geçirilmesine ve eğitimin sivilleştirilmesine devam edilmelidir. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda örgütlü ve genel yetkili sendika olarak, 2012-2013 ders yılının; başta eğitim çalışanları, öğrenci, veli olmak üzere herkese huzur getirmesini temenni ediyor, ülkemizin hayrına vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

                                                                            

 



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04