KİM ÇİFTÇİNİN YANINDA OLURSA ONA DESTEK VERİRİZ

KİM ÇİFTÇİNİN YANINDA OLURSA ONA DESTEK VERİRİZ

Hafta sonu Bursa ziyaretlerinin İnegöl ayağında Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneğini ziyaret eden MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, iki derneğin de en geniş kapsamlı dernek olduğunu ifade ederek destek istedi. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, han

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa Milletvekili aday adayı Hasan Toktaş ve İlçe Başkanı İlkay Meriç ile il yönetimi,  İnegöl Ziraat Odası ile Muhtarlar Derneğini ziyaret ettiler.

MHP Bursa’da Birinci Parti Olacak

Ziyarette ilk konuşmayı yapan MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, ziyareti daha önce gerçekleştireceklerini ancak Milletvekili ile birlikte ziyaret etmek amacı ile ertelediklerini ifade ederek, “Ziraat Odası Başkanımızı ve yönetimini ziyarete geldik. Geçen hafta yapmış olduğunuz genel kurulun ardından görevinizi tebrik ederiz. Biz de geçen hafta içi ziyarete gelmeyi düşünüyorduk ancak bu ziyareti milletvekillerimizle gerçekleştirmek istedik” dedi.

Çiftçiler, Köylüler Bu Memleketin Olmazsa Olmazları

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’da, bu ziyarette yaptığı konuşmasında seçim çalışmalarımıza başladıklarını belirterek, “Çiftçiler, köylüler bu memleketin olmazsa olmazlarından bir sosyal kesim.Son zamanlarda zor durumda olduklarını da açık bir şekilde ifade ediyorlar. Çiftçi olsun, hayvancılıkla uğraşanlar olsun zor durumdalar. Yapılan desteklerin bütçedeki rakamları zaten bunları destekliyor. Kanun gereği tarıma gayri safi hasıladan yapılması gereken yüzde 1’lik desteğin bu gün yarım olduğunu görüyoruz. Bu desteğin tamamlanması ile sektörün yanı sıra tüm toplumun kesimlerine yansıyacağını biliyoruz ve bunu seçim beyannamemize koyduk. İnşallah bu seçimlerde Türk milleti hak ettiği yere varacaktır” dedi.

Kim Çiftçiye Yakın Olursa, Biz De Onun Arkasında Duracağız

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de, çiftçinin sorunlarının başında mazot geldiğini söyledi. Gerek traktör gerekse de sulamada kullanılan mazotun kendilerini zora soktuğunu kaydeden Çelik, “Bizin en büyük sorunumuz girdi maliyetleri ve pazarlama. Önümüzde bir seçim var biz de bu süreçte yanımızda kim durursa onun yanında olacağız.”dedi..

‘Muhtarların Maaşlarını Asgari Ücretle Eşitleyeceğiz’

Özensoy, muhtarlar derneğine yaptıkları ziyarette ise, “ Muhtarlar devletle vatandaş arasında bulunan önemli bir köprü görevi görüyorlar. Ama bu cefanın karşılığını şimdi alamadınız, hep fedakârlık yaptınız. Öncelikle maddi olanı söyleyeyim. Asgari ücreti 825 TL’ye çekmek ve muhtarların ücretini de en az asgari ücrete çekme var beyannamemizde. Bunun yanında ihtiyar heyetine de aylık 150’şer TL aylık verilecek. Bir de yoksullara hilal kart uygulaması yapacağız. Bu güne kadar tespit edilen 16 kalemde yardım uygulanacak. Artık kömür dağıtmak yerine bu kartlar verilerek, bu kartlar da mahallede esnafta harcanacak. Gidecekler ne ihtiyaçları varsa mahallenin bakkalından alacaklar.”dedi.  

Ziraat Odası İle Birbirimize Kenetlendik Çiftçilerimiz İçin Çalışıyoruz

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Tüver ise, “Benim 2004 yılında muhtar seçildiğimden bu yana, İnegöl muhtarlığında rüzgâra kapılmış bir durum vardı ve halen devam ediyor. Biz İnegöl muhtarlar derneği olarak, ziraat odası olarak aynı çarkın dişlisi gibi birlikte çalışmaya gayret ettik. Bundan sonra da değerli muhtarlarımız, delegelerimiz ve çiftçilerimizle çalışacağımıza ant içtik. Ancak aldığımız 350 TL ile çay parası bile ödeyemeyen muhtarlarımızın bu ücretlerinin Bursa-İnegöl-Ankara üçgeni arasında yollarda bittiğini belirtmek istiyorum. Maaşlar asgari bile olsa, kendi primlerini kendileri ödeyecek duruma gelirler” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07