KİM TAKAR CEZAYI?

KİM TAKAR CEZAYI?

Zabıta Müdürlüğü`nün "Otobüs duraklarına izinsiz ilan ve afiş yapıştırmak yasaktır, cezası 143 TL`dir" uyarısına rağmen, otobüs durakları ilan ve afiş panosuna dönüşmüş durumda.

İlçemizin çeşitli caddelerinde bulunan otobüs durakları, iş ve işçi arayanlar ile firmalarının reklamını yapmak isteyenlerin panosu haline geldi.

Zabıta Müdürlüğü`nün durakların üzerine izinsiz afiş ve ilan yapıştırmak yasaktır, cezası 143 TL`dir uyarısına rağmen, bir çok firma otobüs duraklarına ilan ve reklam asarak, adeta görüntü kirliliğine yol açmakta.

Zabıta Müdürlüğü`nün ceza uyarısına rağmen asılan afiş ve ilanlar, akıllara kaldırım işgalleriyle ilgili alınan kararı getirdi.

Kaldırımlara ürün teşhirini yasaklayan İnegöl Belediye Meclisi, karara uymayan işyerlerine muhtemelen cezai müeyyide uygulayacak.

Ancak duraklara ilan ve afiş asılmasını engelleyemeyen zabıta müdürlüğü ekipleri, acaba kaldırım işgallerini nasıl önleyecek. 

Zabıta Müdürlüğü`nce asılan uyarı yazısındaki, `izinsiz` ibaresi ayrıca izin alındığı takdirde ilan ve afiş asmak serbest mi sorusunu da akıllara getirdi.

İzin alındığında duraklara ilan ve afiş asmak serbest mi, duraklara ilan ve reklam asmanın herhangi bir ücreti var mı? ve bugüne kadar izinsiz ilan ve reklam asanlara ne kadar cezai müeyyide uygulandı? şeklindeki sorular da ayrıca cevap bekliyor.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22