KİMİ MEMNUN KİMİ DEĞİL

KİMİ MEMNUN KİMİ DEĞİL

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden İnegöl'e gelen hayvan yetiştiricilerinin genelinde yüzler gülerken, bazı yetiştiriciler ise istedikleri satışlara ulaşamadıklarını belirterek, bir daha İnegöl'e gelmeyi düşünmediklerini ifade ettiler.

 

 

 

Ekim tarihinde yaşayacağımız Kurban Bayramı dolayısı ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden İnegöl’e gelerek havyan pazarında bulunan 280 büyükbaş hayvan ve 20 küçükbaş hayvan kotrasında yerlerini alarak satışlara başlayan hayvan yetiştiricilerinin büyük bir çoğunluğu satışlardan dolayı memnuniyet duyuyor. Pazardaki bazı yetiştiriciler ise ellerinde kalan kurbanlıklardan dolayı kara kara düşünür durumda.

 

BİRDAHA İNEGÖL’E GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Kurban Bayramı dolayısı ile hayvan satışı gerçekleştirmek için Erzurum’un Olur ilçesinden İnegöl’e gelerek hayvan pazarında yer kiralayan Mevlüt Çelik, “Bu yıl satışlar istediğimiz doğrultuda gitmedi. Memleketten 30 hayvan getirdik ama sadece 10 tanesi satıldı. Biz en azından 25 falan satsaydık fena olmazdı. İnanın o sattığımız malların geliri de zaten memlekete gitmeden bitecektir. Satışların bu kadar düşük olacağını tahmin edemedik. Daha doğrusu hepsini satarız diye arkadaşlarımız ile plandık. Ama olmadı. Bu seneden sonra İnegöl’e gelmeyi pek düşünmüyoruz. Daha büyük pazarlara gitmek için planlarımızı yapacağız. Ama genel olarak diğer satış yapan arkadaşlar memnun. Allah hepsine rızkını bir şekilde veriyor. Bizim de rızkımız bu şekildeymiş” dedi.

 

SATIŞLAR GENEL ANLAMDA İYİ DURUMDA

Hayvan satmak için Ağrı’dan İnegöl’e geldiğini belirten bir başka yetiştirici Alican Atabey ise, “Bu yıl satışlarımızı süper Allah’a şükür. Ağrı’dan buraya geldim. Geldiğime hiç pişman değilim. 45 tane hayvan getirdim. Bulardan sadece ve sadece 7 tane kaldı. Yani benim durumumda kim olsa herkes memnun olduğunu söyler. Akşamları diğer satış yapan arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Onların satışlarının nasıl gittiğini soruyoruz. Gerçekten genel anlamda herkesin satışları iyi durumda. Ama bazı ağabeylerimizin satışları iyi değil. Memnun olan çok... Seneye de Allah nasip ederse buraya geleceğiz. Satışlar bu şekilde ilerlerse, Allah kaza bela vermezse her yıl gelebiliriz” şeklinde konuştu.

 

BURADAKİ ALAN DAHA DA İYİLEŞTİRİLEBİLİR

İnegöl’ün büyük bir şehir olduğunu belirterek sözlerine devam eden Alican Atabey, “Çoğu ilden de büyükmüş. Bu nedenle hayvan pazarı bölgesinde duş alma yerleri veya buna benzer daha da iyileştirmeler yapabilir. Bunları da büyüklerimizin zamanla çözeceğine inanıyorum” dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54