KİMİN ADAMI

KİMİN ADAMI

İnegöl Devlet Hastanesi`nde satın almadan sorumlu müdür yardımcılığı koltuğu 100 gündür boş. Atama bekleyen koltuk AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin`e rağmen dolmuyor. Peki atamayı yapması gereken Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

 

İnegöl Devlet Hastanesi`nde taşeron işçilerin yaşadığı maaş sıkıntısının ardından, şimdide satın alma biriminde 100 gündür boş olan müdür yardımcılığı koltuğu krizi yaşanıyor.

Yeni hastanenin hizmete açılması sürecinde büyük önem arz eden satın alma birimine 100 gündür atama yapılamamasının sebebi, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz Baştuğ olmasına rağmen, fatura AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Bursa milletvekili Hüseyin Şahin`e kesiliyor.

Zira iktidar milletvekili Hüseyin Şahin bir çok kez girişimde bulunmasına rağmen Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz Baştuğ`a sözünü geçiremedi. Siyasî irade şuan Dr. Baştuğ`a karşı boyun eğmiş durumda.

Peki Dr. Baştuğ siyasi iradeyi nasıl hiçe sayabiliyor. Onca girişime rağmen İnegöl Devlet Hastanesi`ne atama neden yapılmıyor. Dr. Baştuğ`un arkasındaki kişi kim? Hangi irade Baştuğ`un görevde kalmasını sağlıyor.?

 

MAAŞLARDAN SONRA YOLLUK KRİZİ

Siyasî iradeyi hiçe sayan Dr. Yavuz Baştuğ`un, 2015 yılından itibaren 3 yıl geçerli olacak olan taşeronlarla ilgili yolluk ücretleri kararı da çalışanlarda hayal kırıklığına yol açtı.

İnegöl Devlet Hastanesi`nde çalışan 260 taşeron, daha önceki yıllarda para olarak aldığı yolluk ücretlerini, 2015 yılından itibaren bilet olarak olacak. Yenişehir`deki taşeronların yolluk ücretlerinin kesildiği ihalede, bazı ilçelerde ki taşeronlar ise yolluk ücretlerini para olarak almaya devam edecek.

Dr. Baştuğ`un, 2010 yılında maaşları yüzde 35 oranında eriyen taşeronların alın terlerini, hangi akla hizmet kesintiye uğrattığı merak ediliyor.

MAAŞLAR APAR TOPAR ÖDENDİ

Her ayın 3ün verilmesi gereken maaşlar Eylül ayında sekteye uğramış ve ayın 9`u olmasına rağmen ödenmemişti.İnegöl Devlet Hastanesinde çalışan taşeron işçiler, önceki gün gazetemizde Dr. Baştuğ`un makamında çekilmiş skandal çiğ köfte partisi haberinin ardından maaşlarına kavuştular.

Bursa`ya bir tek çivi çakmayan, siyasi iradeyi tanımayan, sağlık sektöründe ki sorunları çözmek yerine, makamında çiğ köfte partisi vererek tepki toplayan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz Baştuğ ile ilgili, siyasi iradenin artık masaya yumruğunu vurma zamanı geldi ve geçiyor.

Bursa`nın sağlıkta önünü tıkayan bu skandal yöneticinin, bir an önce görev alınması tüm sağlık sektörünün en büyük beklentisidir.

 

 

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07