KİMSEYE KIYAK YAPMADIK

KİMSEYE KIYAK YAPMADIK

Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen ihalede usulsüzlük yapıldığına dair ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirten, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kimseye kıyak yapmadıklarını, hatta ihale sonrası pazarda 5-6 tane yerin boş kaldığı

 

 

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. İnegöl’de yaşanan su sıkıntısının sorulması üzerine konuşan Aktaş, bu sorunun santrafiş olmayan binalarda olduğunu belirterek, içerisinde Temmuz ve Ağustos aylarının kuraklığın en yüksek yaşandığı aylar olduğunu ifade etti.

 

 

İNEGÖLLÜYÜM VEYA ŞURALIYIM DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

Hayvan pazarında yapılan ihalede bazı usulsüzlük yapıldığına dair ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını savunan Aktaş, “Hayvan pazarındaki ihale sonuçlarını vallahi hiç bilmiyorum. Ama bu işten İnegöl karlı çıktı. O kadar rahatım ki; öncekilerde rahat olduğu gibi... İhalenin bizzat başında Güngör Sabri Günaydın ve Turgay Yel vardı. Mesela CHP kökenli olduğunu bildiğimiz bir bayan çok acayip laflar etti. Bunun adı ihale. İhale demek ne demek? Kamu bir şeyi satarken en yüksek fiyata satmaya çalışır, alırken de en düşük fiyata almaya çalışır. Dolayısı ile de en yüksek fiyata satmak için herkesin gözü önünde yapılmış bir ihale. Ben İnegöllüyüm o şuralı bu buralı muhabbetlerine girenler oldu. Bir kere Kamu İhale Kanunu sen İnegöllüye şu kadar kıyak yapacaksın falan demiyor. Dün belediyemiz bu işten çok kârlı çıktı. Nihayetinde bir Allah’ın kuluna şahsım tarafından veya ekibimizdeki bir yönetici tarafından tahsis edilmiş 1 metrekare yer bile söz konusu değildir. 5-6 tane de yer kaldı. İhalede çatır çatır rakamların yükselmesine rağmen 5-6 tane daha yer kaldı. Arzu edenler onlarla alakalı süreci bundan sonra gerçekleştirecekler” dedi.

 

SU ARTIK BUSKİ’NİN

İnegöl’ün bazı bölgelerinde apartmanların üst katlarına su çıkmadığına dair bilgi veren Aktaş, “Su artık bizde değil, BUSKİ’de. Temmuz ve Ağustos ayları kuraklığın en yüksek olduğu aylar. Bu sene kar yağmadı. Su seviyesinin düşmesinin kaynakları, santrafiş olmayan binalarda üst katlara çıkış ile alakalıdır. Ama şuan çok sıkıntılı boyutlarda değil. Dolayısı ile ben kısa vadeli bir sıkıntı yaşanacağını zannediyorum. Detayları çok bilmediğim için bu konu üzerinde detaylı bilgi veremem ama şikâyetler bize geldiğinde gidermeye çalışıyoruz, ilgili yerlere iletiyoruz. BUSKİ bize bağlı olmamasına rağmen BUSKİ ile alakalı bir sıkıntı olduğunda Başkan Yardımcım Alper Taban irtibat sağlıyor” şeklinde konuştu.

 

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22