www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kiralık ev sıkıntısı çözülemiyor

Kiralık ev sıkıntısı çözülemiyor

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, İnegöl´de kiralık ev sorununun uzun yıllardır devam ettiğini ve daha uzun yıllar da devam edeceğini belirtti.

Kiralık ev sorununun İnegöl´de 30 sene öncede problem yaşandığını belirten Zekayi Akyürek, ?Şuanda da bu problemi yaşıyoruz. Yapıların çoğalmasına rağmen kiralık sorunu halen devam etmekte... Daire var ama fiyat uygun değil, daire var ama şehre yakın değil, insanlar ilgilenmiyor. İnsanlar hep şehir içi istediği için kiralık sorunu ortaya çıkıyor. Nüfus sürekli artıyor ve problem katlanarak devam ediyor. İnegöl´de kiralar 400 liradan başlıyor, bin 500 liraya kadar gidiyor. Adamın 200 metrekare dairesi var 700-800 lira istiyor, eski binalarda 500 liraya kiralar var. Asgari ücretin bin 600 lira olduğu bir ülkede bu fiyatlara normal demiyoruz ama bu sorun hep devam edecek. Yapılaşma olmasına rağmen sorun devam ediyor. Binalar çok ama kiraya vermiyorlar. Çünkü satışa hazır edilmiş? dedi.

MEMURLAR DA BARINMA SIKINTISI YAŞIYOR

Barınma sıkıntısının sadece öğrenciler içinde değil, aynı zamanda İnegöl´e tayini çıkan memurlar içinde geçerli olduğunu belirten Başkan Akyürek, ?Bu aylarda kiralık sorunu daha üst seviyelere çıkıyor. Hem yeni evlenecek çiftler hem memurlar bu aylarda kiralık ev arayışına giriyor. Memurlar özellikle yeni yapılan sitelerde kiralık ev arıyorlar. Öğrencilerde okullarına yakın ve ucuz ev arıyorlar. Tabi insanların şehir merkezinde kiralık ev arama takıntıları devam ediyor. İnsanlar Alanyurt´ta, TOKİ´de veya Yeniceköy Mahallesinde otururum dese, kiralık ev sorunu olmaz. İnsanlar hep şehir merkezini istediği için de bu sıkıntı oluşuyor? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25