www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kirazda rekor düşüş

Kirazda rekor düşüş

Bir ay önce pazar tezgâhlarında kilosu 80 liradan yer alan kiraz, bu hafta yüzde 90 ucuzlayarak 8 liraya kadar düştü.

Geçtiğimiz ay pazar tezgâhlarında kilosu 80 TL´ye satılan kiraz, bu hafta İnegöl´de yetişen ürünlerin tezgâhlarda yerini bulması ile birlikte 8 TL´ye kadar düştü. Geçtiğimiz aylarda Mersin ve İzmir´de yetişen Kirazları bulunduğu tezgâhlarda bu hafta İnegöl´ün köylerinde yetişen kirazlar yerini aldı. Üretici ve pazar esnafı önümüzdeki ay fiyatların 4-5 TL´ye kadar düşeceğini belirtirken fiyatlardan memnun olduklarının altını çizdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan pazar esnafı İbrahim Yoldaş, ?Kiraz fiyatları geçen ay Mersin ve İzmir´den geldiğinde 250 gramlık paketleri 20 TL´ye satıyorduk. Yani kilosu 80 TL´ye tekabül ediyordu. Şuanda İnegöl civar köylerinde kiraz üretimi piyasaya çıktığında, kirazımızın fiyatı 80 TL´den adım adım geriye geliyor. Şuanda tezgâhlarımızda 8 ile 10 TL civarında.  Hava şartları,yağmur ve fırtınalardan dolayı, doğal afetlerden dolayı fiyatlarımızı geri çekmek zorunda kalıyoruz. Kirazlarımızın çatlama nedeni oluyor. Köylümüz zor şartlarda mücadele vermesine rağmen en azla satabildiğimiz fiyatlar 8 ila 10 TL arasında.  İlerleyen günlerde fiyatların düşmesini biz pazarcılar olarak bekliyoruz. Tahminimiz hava şartlarından dolayı çatlama olmazsa, kalite devam ederse 5-6 TL civarında seyir eder diye düşünüyoruz? dedi.

 

RAMAZAN´DA DAHA DA DÜŞER

Daha sonra konuşan İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erhan Ulu, ?Şuanda nasipse bu hafta itibariyle kiraz sezonumuz başladı. Daha yeni başladığımız için, az verim olduğu için fiyatlarımız şuan itibariyle 8-10 TL arasında devam etmekte. Şuanda pazar fiyatımız bu. Tabi üretici olarak ta şuandaki fiyatlardan biz memnunuz. Tabi önümüzdeki günlerde, özellikle Ramazan ayının gelmesi ile beraber bu fiyatlar biraz daha gerileme yapar. Hem ürün bollaşır, ürün bollaşınca fiyatlar mutlaka geri gelir. 4-5 TL arasında fiyatlar kalırsa, bizim bu yıldan beklentimiz bu üreticiler olarak? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71