www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kırcalı MTAL´den DYNED Başarısı

Kırcalı MTAL´den DYNED Başarısı

İnegöl Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen DYNED İngilizce Dil Eğitimi Sistemini Bursa´da en çok kullanan okul olması sebebiyle ödüle layık görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullarda etkin bir İngilizce öğretiminin sağlanması amacıyla uygulamaya soktuğu DYNED İngilizce Dil Eğitimi Sistemini Bursa´da özveriyle ve en çok kullanan okullarla öğretmen ve öğrencilerine Bursa Valiliği´nde 31 Mayıs 2018 Perşembe günü düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. İnegöl´deki okullar arasında DYNED sistemini en çok kullanan okul İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTAL ve okulun İngilizce öğretmeni Emel Çelebi Sağlam oldu.

 

BAŞARILARIYLA ÖRNEK OKUL

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Abdurrahim Mercan; ?Bakanlığımızın İngilizce öğretimini aktif bir şekilde ve her zaman kullanabilmeleri için öğrencilerimiz için geliştirilen DYNED sistemini okulumuz öğretmeni Emel Çelebi Sağlam uygulamaya geçildiğinden beri aktif olarak kullanmaktadır. Bu yolla öğrencilerimize interaktif olarak İngilizce eğitimi verebilmektedir. Öğretmenimiz İnegöl´deki okullar arasında bu sistemi en çok ve özveriyle kullanan öğretmen olarak ödüle layık görülmüştür. Kendisini tebrik ediyorum. Kültürel alandaki başarılarımızın yanında yabancı dil alanında da yeni bir çığır açmış bulunuyoruz. Bakanlığımızın yapmış olduğu yarışmalarda okulumuz öğretmenlerinden A.Metin Kürümoğlu ile şiir, kompozisyon,logo dallarında Türkiye, Bursa, İnegöl dereceleri almıştık.Emel Çelebi Sağlam hocamızla da yeni bir mecrada İnegöl´e öncülük ediyoruz. Her iki öğretmenime de başarılarından dolayı teşekkür ederim? dedi.

 

BAŞARIMIZ EMEĞİMİZİN SONUCU

Ödüle layık görülen İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTAL İngilizce öğretmeni Emel Çelebi Sağlam ise; ?DYNED sistemine geçildikten sonra öğrencilerimi koordine etmek için uğraştım. Öğrencilerimle gece gündüz iletişim halindeydim.Teknik anlamda sistemin bazı sıkıntıları olsa da sisteme ilgiyi diri tuttum. Sisteme girildiğinde öğrencinin internet kotasından yemeden sistem çalışırsa daha çok teşvik edici olur. Bu durum çekingen davranmalarına sebep oluyor. Sistemi öğrencilerin kotasından yemeyecek şekilde düzenlerlerse öğrencinin ilgisi daha çok olur diye düşünüyorum. Performans görevlerinin birini DYNED´den verdiğim öğrencilerden çok güzel geri dönüşler aldım. Faydalı bir sistem... Ödüle layık bulunduğum için teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

 

FARKINDALIK OLUŞTURAN OKUL

Bursa Valiliği´nin konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İlçe Milli EğitimMüdürleri, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ın da hazır bulunduğu törende Bilican, alınan bu başarıdan dolayı Okul Müdürü Abdurrahim Mercan ile Emel Çelebi Sağlam´ı törende tebrik etti. Ödüllerin verilmesiyle tören sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00