KIRCALIÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI

KIRCALIÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI

İnegöl Salih İbrahim KırcalıAnadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri?Benim Yetim Kardeşim? Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmasınınTürkiye Finallerinde Bursa´yı temsil etme hakkı kazandılar.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı´nın, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği  yarışmanın Bursa elemelerinde Şiir kategorisinde, Senanur Yıldız il birinciliği, Fadime Evran il üçüncülüğü; resim dalında ise Tuğçe Zabun il üçüncülüğü alarak yarışmanın Türkiye elemelerine katılma hakkı kazandılar.

 

2016´YA İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Okul Müdürü Abdürrahim Mercan, ?Geçtiğimiz yılı değişik yarışmalarda aldığımız 20 ayrı dereceyle kapatmıştık. 2016 yılına da iyi bir başlangıç yaparak önce ilçe başarısı ardından il başarısıyla başladık. Diğer yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmaya da okulumuz Edebiyat Öğretmeni A. Metin Kürümoğlu´nun danışmanlığında katıldık. Geçmişte katıldığımız şiir, mektup, kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda almış olduğumuz Türkiye, Bursa, İnegöl derecelerindeedebiyat öğretmenimiz Metin Kürümoğlu´nun büyük payı vardır. Kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim. İlçe Milli Eğitim Müdürüm Fatih Bilican´a da desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Yarışmada Türkiye elemelerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim? dedi.

 

DERECELER TESADÜF DEĞİL

Okulun Edebiyat Öğretmeni A. Metin Kürümoğlu; ?Aldığımız dereceler tesadüfi değildir; bu başarıların temelinde emek, özveri ve gayret var. Okulumuz sağlık alanında olduğu gibi kültürel alanda da başarılarıyla ön plana çıkan bir okuldur. Kültür edebiyat alanında hem okulumuza hem de ilçemize katkılar sunma gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz yedi yıla baktığımızda ilçe, il ve Türkiye dereceleri olmak üzere Yetmişe yakın derece aldık. Biz öğretmenler olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Bu açıdan gayretlerimizin karşılığını görmek bizi çok mutlu etmektedir. Öğrencilerimizin bundan sonraki hayatında da başarılarının devamını dilerim? şeklinde konuştu.

 

?YETİM ÇOCUKLARLA EMPATİ YAPTIM?

Yarışmada şiir dalında birinciliğini kazanan Senanur Yıldız adlı öğrenci ise; ?Savaş, afet ve benzeri durumlar sebebiyle yetim kalan çocukların, zor koşullar altındaki yaşantılarının, ülkemiz çocuklarınca empati yapılmak suretiyle hissedilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla şiirimi yazdım. Benim ve arkadaşlarımın başarılarında öğretmenim Metin Kürümoğlu´nun büyük payı var. Kendisine ve beni destekleyen okul idaresine arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07