www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KIRGIZ ÇOCUKLARDA 23 NİSAN HEYECANI

KIRGIZ ÇOCUKLARDA 23 NİSAN HEYECANI

23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan programlara katılmak üzere İnegöl'e gelen Kırgızistan Halk Dansları Topluluğu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ettiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Vehbi Koç Ortaokulu'nda düzenlenecek olan programlara katılmak için İnegöl'e gelen Kırgızistanlı halk dansları topluluğunun Belediye tarafından düzenlenecek olan programlara da katılacakları öğrenildi.

 

KOÇ'TA DERSLERE GİRECEKLER

Heyet hakkında bilgi veren Vehbi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Recep Erdoğan, Halk dansları topluluğumuz 12 saatlik yolculuğun ardından İnegöl'e geldiler. İnegöl'de çeşitli programlara katılacaklar. Kendileri profesyonel olarak halk danslarına çalışıyorlar. Kendileriyle daha önce de programlar yaptık. Onlarda bizi Kırgızistan'a davet ediyorlar. Ayın 27'sine kadar İnegöl'de bizim misafirimiz olacaklar. Bu süreçte öğrencilerimizle birlikte okulumuzda derslere girecekler. Çok heyecanlı ve meraklılar. Elimizden geldiğince kendilerine İnegöl'ü tanıtmaya çalışacağız” dedi.

 

TÜRKİYE HAKKINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENMEK İSTİYORLAR

Heyetle birlikte Kırgızistan'dan İnegöl'e gelen Khaziera Nargizo ise İnegöl'e geldikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, Ben Türkiye'ye daha önce de geldim ama çocuklarımız ilk defa geliyorlar. Çok heyecanlılar ve Türkiye hakkında çok şey öğrenmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

COŞKUYU HEP BERABER YAŞIYORUZ

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla yaşamaya başladıklarını belirterek, Makamların değişmesiyle bir öğrencimiz misafirimiz oldu. Park Bahçeler Müdürümüzü arayıp okuluna kamelya yapılması talimatını verdi. Şimdi de ata yurdumuz Kırgızistan'dan çok değerli misafirlerimiz var. Kendileri farklı organizasyonlar ile İnegöllülerle buluşacak. Bu bayram tam anlamıyla çocukların bayramı olacak. Ben bu bayram vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehirlerimize minnetlerimizi sunuyorum. Bu coşkuyu hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımızın hepsi tertemiz birer çiçek gibi. Misafirlerimizde iyi birer Türkiye dostu olarak ülkemizden ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00