www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kırmızı elmasta son hasat

Kırmızı elmasta son hasat

Kurşunlu çileğinde yılın son hasadı başladı. Havaların iyi gitmesi ile bu yıl 8. kez toplanan yediveren cinsi çileğin, Aralık ayına kadar hasadı sürecek.

Kurşunlu Mahallesinde yaklaşık 20 bin dönüm alanda üretimi yapılan çileğin son hasadı başladı. Mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek, Türkiye´nin dört bir yanına gönderiliyor. Bu yıl ilk kez çilek Gürcistan ve Rusya´ya gönderildi. İlçede çilek ihracı yapılması yüzleri güldürdü. İlk hasadına Mayıs ayında başlanan çileğin son hasadı aralık ayında sona erecek.

Çilek üreticisi Vedat Karaboğa, "Hasat bu yıl oldukça güzel, ilk kez ihracat yapmamışla birlikte dahada güzel oldu. Mayıs ayında başladığımız çilek hasadı aralık ayına kadar devam edecek. Havaların iyi gitmesiyle birlikte artık son hasadı toplamaya başladık. Tek sıkıntımız maliyetlerin yüksek olması ve fiyatların düşük gitmesi. Şuanda çileğin fiyatı tarlada 6,5 ile 7 TL arasında. Verime baktığımızda bu yıl daha güzel. Çileğe her geçen gün ilgi daha da çok oluyor. Herkes bu alana yönelmeye başladı. Bizim yediveren çileğimizin bir diğer özelliği ise raf ömrünün uzun olması. Diğer çilek 3-4 gün dayanırken bizim çiçeklerimiz ise 1 haftaya kadar dayanıyor.? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01