www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kırsal Kalkınma Destekleniyor

Kırsal Kalkınma Destekleniyor

İnegöl Belediyesi, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişmeleri yakinen görme, vizyon yenileme ve sektör temsilcilerinin ufkunu geliştirme amacıyla Balıkesir Tarım Fuarı´na gezi düzenledi.

İnegöl´ün yükselen değeri tarımın ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün organizasyonu ile Balıkesir Tarım Fuarına gezi düzenlendi. Geziye İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman ve İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ile 45 kırsal mahalle muhtarı katılım göstererek, sektördeki yenilikleri yakinen görme fırsatı buldular.

TARIMDA YÜKSELEN DEĞER İNEGÖL

Tarım sektörü alanında son teknolojik gelişmelerin görülmesine ve sektör temsilcileriyle birebir temas kurulmasına vesile olan Balıkesir Tarım Fuarı gezisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl´ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi marka değerlerimizin arasına özellikle son yıllarda İnegöl Tarımı da yerini almaya başladı. Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ayçekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz. 2014 yılı Kasım ayında yaptığımız Tarım Çalıştayı sonrasında ortaya konulan taleplerin ve alınan kararların yerine getirilmesi noktasında ortaya çıkan eylem planının tüm detaylarını titizlikle takip ediyoruz. Ayrıca 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz Çilek Çalıştayı ve 11-12 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz ?Türkiye Tarımı Konuşuyor? konulu Tarım Çalıştayımız bu alanda bizlerin neler yapmak istediğini ortaya koyma açısından önem taşıyan organizasyonlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kırsal kalkınmanın sağlanması adına her türlü adımı atan belediyemiz, tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesi adına gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirirken, tarımın hak ettiği yere gelmesi adına hayata geçirdiğimiz erken uyarı sistemleri ve ürün toplama merkezleri ile çiftçilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz desteklerimiz öne çıkan önemli çalışmalarımızdandır? dedi.

45 KİŞİLİK HEYET İLE BALIKESİR TARIM FUARINA ÇIKARMA YAPILDI

Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl´ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğine yakinen şahit oluyoruz diyen Taban, ?Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda sektörün yenilikçi yapısını görmek adına kırsal hizmetler müdürlüğümüzün organizasyonu ile Balıkesir´in Kepsut ilçesinde bu sene 9.cusu düzenlenen gıdadan, tarım alet ve makinelerine, tohum ve meyve fidanlarına kadar çok sayıda ürünün görücüye çıktığı Balıkesir Tarım Fuarına 45 mahalle muhtarımızın katılımıyla bir gezi düzenlemenin mutluluğunu yaşadık. Sektördeki yenilikleri yakinen görme fırsatı sağlayan bu gezinin hem ilçe tarımımızın gelişimine hem de tarım sektöründeki son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından faydalı olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

Taban son olarak; ?Gerçekleştirdiğimiz bu tür gezilerle İnegöllü üreticilerimizi farklı teknolojilerle tanıştırmak, uygulanabilir tarım teknolojilerini şehrimize getirmek, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ufkunu geliştirmek, kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflenmekteyiz? ifadelerini kullandı.

Fuar gezisine katılan kırsal mahalle muhtarları ise organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere tüm belediye yetkililerine tarım sektörüne verdikleri destekler için teşekkür ettiler.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87