www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KIRSALA HİZMET SÜRÜYOR

KIRSALA HİZMET SÜRÜYOR

İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Lütfiye Mahallesi´nin 10 km´lik bağlantı yolunun sathi kaplama çalışmaları tamamlandı.

Hizmet ağını her geçen gün artırmaya devam eden İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle kırsal mahallere hizmet götürmeye devam ediyor. Altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla kırsal mahalleler cazibe merkezi haline gelirken, yapılan hizmetler ile kırsal mahalleler modern görünümüne kavuşuyor. Bu anlayışla Lütfiye Mahallesinin 10 kilometrelik bağlantı yolunun sathi kaplama çalışması yapıldı.

?AMACIMIZ EŞİT HİZMET GÖTÜRMEK?

İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen asfalt sathi kaplama çalışmasını yerinde inceleyerek yapılan çalışma hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; ?Belediye olarak kırsal mahallerimize pek çok alanda önemli hizmetler götürmeye çalışıyoruz. Bu maksatla bugüne kadar kırsal mahallelerimizde meydan düzenlemeleri, çocuk parkı, köprü yapımları, köy konakları, tretuvar ve peyzaj çalışmaları gibi pek çok çalışma yapıldığını ve bu çalışmaların aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yapıldığını da buradan bir kez daha belirtmek istiyorum? dedi.

YOL MEDENİYETTİR

?Bilindiği üzere yol medeniyettir ilkesinden hareketle başta şehir merkezi olmak üzere tüm bölgelerindeki asfalt eksikliklerini gidermek adına kırsal mahallelerimizde muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmalarımız devam ediyor? diyen Yiğit; ?Hedefimiz; İnegöl´de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl´ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz? şeklinde konuştu.

600 BİN LİRALIK ÇALIŞMA

Yiğit; ?Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle Gedikpınar Mahallesinde 3 km´lik yolun sathi kaplama çalışmasını tamamlamıştık. Bugün bu çalışmalara bir yenisi eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle Lütfiye Mahallesinde 10 km´lik yolun, sathi kaplama çalışması yapıldı. Buradaki çalışmalarda yolun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için zemin üzerinde 12 bin ton alt temel malzeme ve 8 bin ton da üst temel malzeme kullanılmış, daha sonra yola 1300 ton mıcır, 100 ton astar ve 100 ton asfalt dökülerek bu alanda sathi kaplama çalışması yapıldı. Buradaki çalışmanın yaklaşık maliyeti 600 bin TL´dir? diye konuştu.

İnegöl´ün yaşanabilir ve örnek alınan bir şehir olması yolunda belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz? diyen Yiğit; ?Yol bu ihtiyaçların en başında geliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da merkez ya da kırsal mahalle ayrımı gözetmeden İnegöl Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz? dedi.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR

Yiğit son olarak; ?Hem merkezde hem de kırsal mahallelerde halkımıza hizmetlerin götürülmesinde her zaman kendilerinden yakın ilgi ve alaka gördüğümüz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunuyor, bu çalışmanın mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Sathi kaplama çalışması hakkında konuşan Lütfiye Mahallesi Muhtarı Ahmet Ayaz ise; ?Hizmet noktasında her zaman yanımızda olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ve tüm belediye çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkürlerimizi sunarken, bugün yapılan sathi kaplama çalışması ile mahallemiz açısından önemli bir sorunun ortadan kalkmasına vesile olan Büyükşehir Belediyesine de şükranlarımızı belirtir, saygılarımı sunarım? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25