www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KIRSALDA KAR TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

KIRSALDA KAR TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

İnegöl Belediyesi karla mücadeleyi sürdürüyor. Kırsal mahallelerde mahalle içlerinin kardan temizlenmesi ve yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yoğun şekilde yaşanan kar yağışı, İnegöl´de hem şehir merkezi hem de kırsal kesimleri beyaza bürüdü. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi bulurken, Cuma akşamından bu yana İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler hummalı bir karla mücadele çalışmasına imza attı. Yoğun yağışa rağmen ilçemizde özellikle kırsal kesimlerde yollar uzun süreli olarak kapanmadı.

YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yağış süresince karla mücadeleyi sürdüren İnegöl Belediyesi ekipleri, kar yağışının sona ermesine rağmen çalışmalarını aynı yoğunlukla sürdürüyor. İlk etapta ulaşımı aksatmayacak kadar açılan yollarda, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince genişletme çalışmaları da başladı. Ayrıca kırsal mahallelerde mahalle içlerinin temizliğine de başlandı.

?TÜM EKİP VE EKİPMANIMIZLA SAHADAYDIK?

Devam eden karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz hafta Cuma akşamı İnegöl´de kar yağışının başladığını hatırlattı. Yağış öncesi yapılan uyarılar neticesinde gerekli tedbirlerin önceden alınarak hazırlıkların yapıldığını belirten Aktaş, ?Kar yağışının başlamasıyla birlikte ekiplerimiz gerek şehir merkezinde gerekse de kırsal mahallelerimizde hummalı bir karla mücadele çalışması başlattı. Vatandaşlarımızın ulaşımlarında sorun yaşamaması adına elimizden gelen gayreti göstererek tüm ekip ve ekipmanımızla sahadaydık. Ancak yağış gerçekten çok şiddetliydi. Buna rağmen personelimizin özverili çalışmaları ve aldığımız tedbirler sonucunda İnegöl´de uzun süre ulaşımın kapandığı bir kırsal mahallemiz veya şehir merkezinde trafiği olumsuz etkileyecek bir hadise yaşamadık. Kapanan yollara anında müdahale ederek ulaşımın aksamamasını sağladık? dedi.

KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Kar yağışının hafta başında etkisini kaybettiğini ancak yüksek kesimlerde tipi nedeniyle kapanan yollar olduğunu hatırlatan Aktaş, ?Kar yağışının sona ermesiyle karla mücadele çalışması bitmiyor. Şehir merkezinde ana arterler başta olmak üzere ara sokaklarda ve yaya yollarında kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek kesimlerde de tipinin etkisiyle kapanan yollarımız oldu. Hatta Güzelyurt mahallemizden taşımalı sistemle okullarına giden öğrencilerimiz dönüş yolunda tipiden dolayı kapanan yolda mahsur kaldılar. Buraya bizzat Belediye Başkan Yardımcımız Adil Kansu intikal ederek yolun açılmasıyla ilgili çalışmayı yerinden yürütüp öğrencilerimize de ikramlarda bulundu. Yine benzeri şekilde yolları kapanan kırsal mahallelerimiz oldu. Onlara da hemen müdahale ederek ulaşımı sağladık. Şuanda ise ekiplerimiz yine yoğun bir şekilde kırsal mahallelerimizin yollarının genişletilmesi ve mahalle içlerinin kardan temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız bir an evvel kar yağışından etkilenen bölgelerimizi normale döndürmek. Yollarımız ulaşıma açık olmasına rağmen yolları genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29