Kış sezonunda fiyatlar düşer

Kış sezonunda fiyatlar düşer

İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, ürünlerdeki azlığın ve yaşanan afetlerin meyve ve sebze fiyatlarını etkilediğini belirterek önümüzdeki kış sezonunda fiyatların düşüreceğini belirtti.

Pazarı değerlendiren İnegöl Sebze, Meyve ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Sebze fiyatları değerini buldu. Şuanda her şey pahalanırken sebze fiyatlarının 1 lira olacak hali yok. Bu fiyatlara gelmesinin sebebi köylünün, üreticinin, çiftçinin maliyetlerden dolayı ekmeyişinden dolayıdır. Maliyeti yükseldiği için ekimi de az oldu. Bunun yanı sıra yağışlar çok oldu, hastalık oldu. Bu sene sebze fiyatları vatandaşlara biraz pahalı geliyor. Devlet televizyonlarının söylediği gibi yerinde 1 lira olup da pazarlarda 5 liraya satılmıyor. Antalya hal piyasası internette çıkar, günü gününe takip etsinler. Antalya´da domates 5 lira, pazarda 6 lira. Televizyonlar halkı yanıltıyorlar. Devlet tarafından, Bakanlık tarafından da düzgün bir açıklama yapılmıyor. Yerinde 4 lira olsa buraya gelene kadar işçilik, mazot ve ambalajdan bunun fiyatı 5 liraya çıkıyor. Maliyetler yükseldiği için sebze fiyatları da artıyor, bu da halka yansıyor. En son halkla biz yüz yüze kalıyoruz. Neden pahalı diyorlar. Bu dolarla alınmıyor ama dolarlameydana geliyor. Gübresi, suyu, ilacı, mazotu her şeyi dolara endeksli. Dünya ticareti zaten dolara bağlı. Bugün 5 liradan aşağı doğru düzgün bir şey bulamazsınız. Domatesler Antalya Elmalı´dan geliyor. Orayı 2 kere sel vurdu. İznik´te bugün domates 4,5-5 lira, pazarlarda 6 lira olması normaldir. Herkes bu işi babasının hayrına yapmıyor, ucundan ekmek yemek için çalışıyor, emeğinin karşılığını arıyor.?

 

ÜRÜNLER BOLLAŞTIĞINDA FİYATLAR UCUZLAR

?Mandalina sezonu başladı, biraz bol gözüküyor. Fiyatı 2-2,5 liradan gidiyor. Ürün kısır olduğu için fiyatlar artıyor, yarın bollaştığında, Antalya devreye girdiğinde rayına oturacaktır. Kışın genelde ucuz oluyor. Sezon başı ve sonunda pahalı olur. Salata 4-5 liraydı, Alanya başlayınca 2-2,5 liraya düştü. Oralar olmasa 5-10 liradan aşağı sebze meyve alamayız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32