www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kitap Günleri Başladı

Kitap Günleri Başladı

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen İnegöl Kitap Günleri, düzenlenen törenle açıldı. MODEF Fuar Alanı´nda 16-25 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarında 60 yazar ve 100 yayınevi yer alacak.

Dün saat 10.00´da MODEF Fuar Alanı´nda gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köşe, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçe protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

TÜM ÖĞRENCİLER FUARA TAŞINACAK

Açılış öncesi bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Belediyemizi tebrik ediyorum. Böyle güzel bir güne ev sahibi yapıyorlar. Sayın Kaymakamımızın destekleriyle bu güzel kitaplarla ve bu süre içerisinde çok değerli yazarlarımızla, ilim ve fikir adamlarımızla halkımızı ve öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Cenab-ı Hakk´ın ilk emri ?Oku´ olmuştur. Bu emre uyarak biz de hem kendimiz okuyup bir şeyler öğrenmek hem de öğrencilerimizi bu emir gereği okutmaya ve ilmin kapılarını aralatmaya çalışıyoruz. Yine Cenab-ı Hakk, ?Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu´ buyuruyor. Peygamber Efendimiz daima ilme teşvik ediyor. Günümüz şartlarında internet ortamında her bilgiye, yazıya, kitaba erişim daha kolay olduğu için maalesef kitaplara ilgi azalmıştır. Bu tür organizasyonlarla hem halkımıza hem de öğrencilerimize bu kitapları sunarak, yazarlarımızla birleştirerek onları bir nebze de olsun kitap okumaya teşvik etmiş olacağız. Milli Eğitim olarak tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi, yine Belediyemiz araçlarıyla buraya taşıyacağız. Tüm öğrencilerimizin bu kitapları görmesi ve imkânları dâhilinde almaları yönünde teşvik etmiş olacağız. Daha önce yine bu meyanda bir organizasyon gerçekleştirmiştik ama bu kadar geniş kapsamlı değildi. Organizasyonun ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? dedi.

ÖNEMLİ YAZARLAR İNEGÖL´DE AĞIRLANIYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Göreve geldiğimizden bugüne küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabiliriz diyoruz. Küçük dokunuşlara ihtiyacımız var. Bugün burada bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Kültür Gezileri yapıyoruz, nereye yapalım diye sordular. Çanakkale olsun dedim. Bizim tarih bilincine ihtiyacımız var. 1915´ten günümüze 1915 hatimle 1915 kişiyle Çanakkale´ye tarihe yolculuk ediyoruz dedik, ecdad sizi bekliyor dedik. Vatandaşlarımızdan da 1915 hatimle alakalı destek bekliyorum. 153 hattına isimlerini yazdırırlarsa onların duasını da Çanakkale şehitliğinde hep birlikte yapmak istiyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak? Gücümüz geçmişimizde, tarihimizde. İnşallah gücümüzü oradan alacağız, yeniden uyanacağız. Belediye olarak pek çok hizmete vesile oluyoruz ama bu işi geçen sene ilk kez yaptığımızda biraz daha pasif bir fuar olmuştu. 2´ncisini çok daha güçlü yapmalıyız demiştim. Bugün 60 yazarımız ve beraberinde 100 civarında yayınevimizle beraber çok güzel bir kitap fuarını gerçekleştireceğiz. İlk emir ?Oku´ ama biz okuma noktasında eksik kaldığımızı düşünüyorum. Hedef koymalıyız. Bu yıl şu kadar kitap okuyacağım demeliyiz kendimize. Biz bu organizasyonlar vesilesiyle ne kadar çok gencimize bu özelliği, kitap okuma alışkanlıklarını verebilirsek ne mutlu bize. Bugünün ve yarının geleceği sizlersiniz. Sizlerin burayı ziyaret etmenizi istiyorum. 257 bin vatandaşımız var. Tüm yetişkinleri de 16-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz fuarımıza davet ediyorum. Yazarlarımız noktasında da Türkiye´de kabul görmüş, bilinirliği olan yazarlarımızı getirelim istedik ki vatandaşlarımız bu heyecanı biraz daha fazla hissedip gelsinler. Çok değerli yazarlarımızın bir kısmını Kültür Sanat Merkezimizde de ağırlayacağız. Orada da buluşmalar yapacağız ve kitaplarını imzalayacaklar. 10 gün boyunca sabah 09.00-20.00 arasında dolu dolu bir fuar yaşayıp yaşatmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz? şeklinde konuştu.

GÜNDE 1 DAKİKAMIZI OKUMAYA AYIRIYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcı Şükrü Köşe, ?Kitaplar kimine göre gerçek dost, ruhun ilacı, yön aydınlığı, hiç solmayacak bitkilerdir. Kitaplar geleceğimizi şekillendiren, hayatımıza yön veren bilgi birikiminin yansımalarıdır. Odalarımızı süsleyen, kütüphanelerimizi dolduran birer aksesuar olmaktan öte uygar olan her insanın adeta ruh gıdasıdır. Kitapsız yaşamak kör, sağır ve dilsiz yaşamak gibidir. Kitapla okuyucunun buluştuğu mekânlar tarifsiz mekânlardır. Bugün onlardan birini yaşıyoruz. İnegöl Belediyemizin bu yıl 2´ncisini gerçekleştireceği Kitap Günleri, geçen yıla göre daha profesyonel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kitapla irtibatımızı koparmamak, çocuk ve gençlerimizi kitap sevgisinden uzaklaştırmamak için bulunmaz fırsatlardır. Biz kadim medeniyeti ve ilk emri ?Oku´ olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Onun içindir ki biz esasen çok daha farklı noktalarda olmalıyız. Kendimize farklı hedefler koyma mecburiyetimiz olduğunu bilen ve bu bilinçle hareket eden insanlar olmalıyız. Hedef koymalıyız. Bu noktada ülkemizin genel yapısına baktığımızda okuma noktasında çok zayıf ve yetersiz olduğumuzu görüyoruz. Son yıllarda okumadaki artışlar yetersiz kalıyor. Kişi başına günde 1 dakika gibi bir zaman ayrıldığını görüyoruz. Bu bize yakışmayan bir sonuç. Televizyon ve internete ayırdığımız zaman saatleri bulmaktadır. 180 ülke arasında kitap okuma sıralamamızın 140´larda olduğunu görüyoruz. Dünya kitap okuma alışkanlığında 86´ncı sıradayız. Bu sıralamada daha yukarılara çıkmamız için okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz gerekiyor? diye konuştu.

FARKIMIZA VARMAMIZ LAZIM

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ?Geçmişten gelen köklü bir medeniyete sahibiz ve bu medeniyetin bize yüklediği ağır sorumluluklar var. Milletimizin devlete, devletimizin de millete güveniyle Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, lider ülke Türkiye, güçlü ülke Türkiye olma yolunda çok önemli mesafeler kat edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bizim inancımız ?Oku´ ile başlıyor. Okumak çok geniş bir kavramdır. Kitabı okumak, kainatı okumak, insanı okumak? Biz kitap ve söz medeniyetine sahip bir milletiz. Çocukluğumuzda kıssalarla, hikayelerle, masallarla büyüdük. Kadın, erkek, çocuk düşünmek her birimize farz. Kitaplar da düşünmenin kapılarını açıyor. Bu manada böyle fuarlarda bulunmak heyecan vericidir. Fuar mekânına girdiğinizde okuyucu olarak kitaplarla buluşuyorsunuz, kitabın kapağını açtığınızda farklı bir dünyaya giriyorsunuz. Böyle önemli bir fuara ev sahipliği yaptığı için İnegöl Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ufkumuzun gelişeceğine inanıyoruz. Okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmamız, farkımıza varmamız gerekiyor? ifadelerini kullandı.

MUHAKKAK OKUYUN?

Kaymakam Ali Akça, ?Güzel bir organizasyonun açılışındayız. Okuyun, muhakkak okuyun, mutlaka okuyun. Faydasını göreceksiniz. Bu kitap fuarları siz çocuklarımız için? Belediye Başkanımızı, yazarlarla ve kitaplarla sizleri buluşturduğu için tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak fuar incelendi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71