www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kitap Okuma Programı Düzenlenecek

Kitap Okuma Programı Düzenlenecek

Yedi Hilal Derneği İnegöl şubesi tarafından kitap okuma programı düzenlenecek.

Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesinden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; ?Merkezi İstanbul´da olan Yedi Hilal derneğinin İnegöl Şubesi 2015 yılının Haziran ayında açıldı. 4 senelik süre zarfında sizlerin de takip ettiği gibi oldukça zengin okuma programları, kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirdik. Özellikle gençleri merkeze alan bu faaliyetlerde temel ilkemiz hep şu oldu: Öğrencilere okuma ve düşünme meziyetleri kazandırmak; yine onlara millî, manevî, sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlayacak bir şahsiyet ideali kazandırmak. Geleceğimizi kuracak olan iradenin çağı ve dünyayı doğru ve bilinçli bir gözle okuyabilen genç neslin ellerinde şekilleneceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Genç nesle ?Nasıl düşünmeleri? gerektiğini değil de, ?düşünmenin erdemini anlatmanın temel ilkelerimizden biri olduğunu da, bu bağlamda hatırlatmak isteriz.

?Bana dokunmayan yılan bin yaşasın? cümlesinde uç bulan çıkarcılığa, sevgisizliğe ve vurdumduymazlığa karşı hepimizin bir mesuliyet aşısına ihtiyacı var. Özellikle bireyciliğin ve bencilliğin geçer akçeye dönüştüğü bir çağda okuma halkaları kurarak dostluğu, kardeşliği ve mesuliyet şuurunu pekiştirmenin derdini taşıyoruz.

Dernek olarak aynı zamanda İnegöl halkına dönük okuma programları da icra ediyoruz. Derdimizi ve meselemizi paylaşan bütün dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır. Bu minvalde bu seneki okuma programımızı ?7 Ay 7 Kitap? başlığıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Okuma programımıza kitabın ve düşüncenin gücüne, kıymetine gönül vermiş bütün İnegöllüleri davet ediyoruz.

Okuma takviminde yol haritamız şu şekilde olacaktır. Ekim ayından itibaren her ay bir kitap okunacak ve o ayın son perşembesi okunan kitabın analizi ve müzakeresi yapılacaktır. Okuma etkinliğine bayanlar da katılabilir, müzakere programları ayrı olacaktır.

Okunacak kitap ve yazar isimleri şunlar: Ekim ayında Gökhan Özcan´ın Göz Ağrısı; Kasım´da Tolstoy´un İnsan Ne İle Yaşar; Aralık´ta İhsan Fazlıoğlu´nun Kendini Aramak; Ocak´ta İsmet Özel´in Kırk Hadis, Şubat´ta Ali Emre´nin Nureddin Zengi; Mart´ta Sezai Karakoç´un Yitik Cennet ve Nisan ayında Mustafa Kara´nın Tasavvuf Kültürü isimli kitapları okunacaktır. Aynı zamanda Allah nasip ederse okuma listemizdeki yazarlardan Gökhan Özcan, İhsan Fazlıoğlu, Ali Emre ve Mustafa Kara hocalarımızı İnegöl´de misafir etmeyi planlıyoruz. Okuma etkinliğine katılmak isteyenler kitabı kendileri alıp okuyacaklar ve son haftadaki tahlile katılacaklar. Kitap tahlil günü ve saatlerimiz ve aynı zamanda yazar buluşmalarımız derneğimizin sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyoruz.? Şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36