KİTAP KURTLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Okul yolum Okuma yolum projesi kapsamında sınava giren öğrenciler arasında dereceye girenler, dün düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Okul Yolum Okuma Yolum projesinin sınavları, geçtiğimiz hafta 2 etap şekilde yapılmıştı. Sınavların sonuçları da belli oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü, dereceye giren öğrenciler için dün Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda ödül töreni gerçekleştirdi. Programa; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İNEGÖL OKUYOR, YARIŞIYOR

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde 6 yıl önce Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ projesi çerçevesinde bizde İnegöl’de, ‘İnegöl okuyor ve yarışıyor’ kampanyası yapmaktayız. Bu yarışmalarla öğrencilerimizin; kitap okumaya ve kitaba ilgi duyma konusunda proje hazırladık. Proje kapsamında öğrencilerimiz okuluna gelene kadar serviste kitap okudu. Öğrencilerimiz okudukları 10 kitaptan sınav oldular. Her okuldan ilk 3’e giren öğrencileri bugün ödüllendireceğiz. Ortaokul öğrencilerimizden 850 öğrenci bu yarışmaya katıldı. Lise öğrencilerimizden ise 126 öğrenci yarışmaya katıldı” dedi.

 

İNEGÖL EĞİTİMDE DE DİNAMİK

Kaymakam Ali Akça ise, İnegöl’ün 236 bin kişilik nüfusuyla, 116 mahallesiyle, sahip olduğu birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle ve üretim potansiyeliyle ülkemizin en önemli ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayarak; “Bu kadar dinamik olan İnegöl’ün, eğitim rakamlarına baktığımızda da aynı dinamizmi görüyoruz. 52 bin civarında öğrencimiz var. Özel liseleri de katarsak 3 bine yakın öğretmenizim var. Özel liselerle birlikte 19 tane lisemiz var. 44 tane ortaokulumuz var. 56 tane de ilkokulumuz var. Ve 186 tane de eğitimle alakalı kurumumuz var. Gerçekten müthiş bir yapı. Ve bu yapı içerisinde bizler, lise öğrencilerimizin ve ortaokul öğrencilerimizin bir kısmını taşıyoruz. Ve bu projelerle, ‘okul yolum okuma yolum” projeleriyle, ‘okuyalım, yarışalım’ projeleriyle biz taşıdığımız öğrencilerimizi, taşıdığımız evlatlarımızı serviste geçirdikleri süreyi, okuyarak geçirmelerini arzu ediyoruz. Ve onların okuma alışkanlıklarını geliştirmek istiyoruz. Bu projelerin amacı bu. Okumak niye önemli? Okumak neden gerekli? Bu konuda duyduğumuz birçok şey var. Allah, peygamberimize ilk olarak oku diyor. Rabbimiz bile okumaya ne kadar değer veriyor buradan anlayabiliriz. Allah peygamberimizin aracılığıyla bize okumamızı söylüyor. Kuran’ın 2. suresinde ise Allah kaleme yemin ediyor. Yani bu da şu demek oluyor, okumalıyız ve yazmalıyız” dedi.

 

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

Okuyalım yarışalım yarışmasının 5. Sınıflar kategorisi birincisi Safvet Ortaokulu öğrencisi Feyza Mut, ikincisi Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Ceren Orhan, üçüncüsü Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Begüm Agan oldu. 6. sınıflar kategorisi birincisi Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Ceyda Eryılmaz, ikincisi Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Döndü Demir, üçüncüsü Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Bengüsu Güney oldu. 7. Sınıflar kategorisi birincisi Gazipaşa ortaokulu öğrencisi Alican Güvenç, ikincisi Gazipaşa ortaokulu öğrencisi Beyzanur Sevinç, üçüncüsü ise Safvet Ortaokulu öğrencisi Mevlüt Ali Deveci oldu. 8. Sınıflar kategorisi birincisi Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Öykü Beril Altun, ikincisi Cemil Sönmez Ortaokulu öğrencisi Gamze Memiş, üçüncüsü ise İshakpaşa Ortaokulu öğrencisi Beyza Durgut oldu. liseler arası kategori birincisi Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi Rümeysa Aydar, ikincisi İnegöl Kız Meslek Lisesi öğrencisi Keziban Akagündüz, üçüncü ise Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen lisesi öğrencisi Özge Sevgi Mert oldu.

Okul Yolum Okuma Yolum yarışmasında 5. Sınıflar kategorisi birincisi Eski Karacakaya Ortaokulu öğrencisi Mihriban Günçelik, ikincisi İsaören Ortaokulu öğrencisi Seher Akbaş, üçüncüsü İsaören Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Sünmez, 6. Sınıflar kategorisi birincisi Şipali Ortaokulu öğrencisi Melike Ürün, ikincisi Tahtaköprü Ortaokulu öğrencisi Tuğba Yılmaz, üçüncüsü Şipali Ortaokulu öğrencisi Kevser Gün, 7. Sınıflar kategorisi birincisi Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Sedanur Yeşiltaş, ikincisi Tahtaköprü Ortaokulu öğrencisi Ayşe Tanrıkulu, üçüncüsü Deydinler Ortaokulu öğrencisi Kübra Memiş, 8. Sınıflar kategorisi birincisi Cerrah Ortaokulu öğrencisi Arzu Arıcı, ikincisi Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Kader Yazdıç, üçüncüsü Eski Karacakaya  Ortaokulu öğrencisi Şeyma Günçelik oldu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68