www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KOCASI, "ÖLECEĞİN YOK DEYİP BOŞADI"

KOCASI,

Diyalize mahkum olunca eşi tarafından terk edilen kadın, 27 yıl sonra böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu.

İnegöl´de yaşayan 50 yaşındaki Nevin Güneş, evlendikten 2 sene sonra diyalize mahkum oldu. Senelerce hastanelerden çıkamayan Güneş, bir darbeyi de ?Senin öleceğin yok´ diyerek kendisini boşayan kocasından yedi. Haftanın 3 günü İnegöl´den Bursa´daki hastanelere gelen Güneş, ?20 yaşında evlendim. 2 sene sonra böbrek yetmezliğim olduğunu öğrendik. Diyalize girmeye başladım. O zamanlar teknoloji bu kadar iyi değildi. Çeşme suyu ile diyaliz oluyorduk. Sabah 5´te yola çıkardım. Sabah ezanları ile birlikte Bursa´da oluyordum. Annemle babam beni hiç yalnız bırakmadı. Bana çok destek oldu. Çünkü moral hastalıkta çok mühim. Şartlar ne olursa olsun yaşama azmini kaybetmemek gerekiyor. 20 yaşında evlendiğim eşim, 13 sene sonra, ´Senin öleceğin yok´ diyerek beni bıraktı. Buradan evli kadınlara ve erkeklere sesleniyorum. Lütfen eşlerinize saygılı davranın, kimin öleceği, kimin kalacağı belli değil? diye konuştu.
Yaşadığı onca sıkıntının ardından nakil sırasına yazılan Güneş, ?Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ile tanıştıktan sonra hayatım değişti. Salih hoca sayesinden ben de nakle yazıldım. İyi ki de yazılmışım. Bugünlerde kendimi yeni doğmuş bebek gibi hissediyorum. Organ nakline herkesin yazılmasını isterim. Çünkü hayata tekrar başlamış gibi oluyor insan. Allah bize ne gösterecek, ne yaşayacağız, hiç birini bilmiyoruz. Organ nakli için diyaliz merkezlerinde bilgilendirmeler yapılsın. Çoğu hasta diyalize neden geldiğini bile bilmiyor? dedi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise, ?Diyalize girenler bu kadar fazla yaşamıyor. Bekleme listesi için kendisiyle görüştük. Kaydını yaptık. Yapılan doku testlerinin ardından bakanlığının bekleme listesine kaydı yapıldı. Bir aydan kısa sürede kendisini ameliyata aldık. Çok başarılı bir operasyonla nakil gerçekleşti. Uzun süre sonra hayata yeniden tutundu. Kısa sürede kendisini taburcu ettik. Zaman zaman kontrollere geliyor? dedi.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29