www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KOÇ´TA ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

KOÇ´TA ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Bilimler Lisesi organizasyonunda Anneler Günü kapsamında Vehbi Koç İlkokulu´nda kutlama programı düzenlendi. Anneleri için birbirinden güzel etkinlikler hazırlayan çocuklar, sahneledikleri oyun ve gösterilerle ayakta

Dün saat 10.30´da Vehbi Koç İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen programa; Kaymakam Ali Akça, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler.

?ANNELLİK EN BÜYÜK LÜTUFTUR?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Açıkgöz, ?Annelik? Allah´ın kullarına bahşettiği en büyük lütuf, en büyük güç? Anne demek, bebek havuzunda yüzmek demektir. Aşı takvimini ezbere bilmek demektir. Attığı ilk adımda dünyaları kucaklayarak sevincine sevinç katan demektir. Ağzındaki minicik dişi görüldüğünde atom parçalamış gibi sevinmiş olmak demektir. Çıkardığı ilk sesi mutlaka ama mutlaka ?anne´ diye yorumlayan, bir yeri çizildiğince içi cız edendir. Kazayla kendisi için alışverişe çıkıp nasıl olduysa bebek poşeti ile eve dönmektir annelik. Ne kadar sert olursa olsun ?hayır´ demeyi bilmemektir annelik. Uydurduğu ninnilerle çocuğunu uyutmaktır. Son teknoloji telefonu denize atıldığı zaman saçları diken diken olsa da ?Anneciğim, telefonlar hiç yüzme bilir mi´ diye soru sormaktır annelik. Anne demek, yavrusuyla gururlanıp küçük dağları ben yarattım edasıyla etrafına gülücükler saçmaktır. Anne demek, yetiştirdiği insanla aslında insanlığı ve elbette dünyayı değiştirmek demektir. Anne demek, dokuz ay karnında taşımak değil ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımak demektir. Başta şehit anneleri olmak üzere en kalbi duygularımla başımızın tacı annelerimizin gücünü kutluyor ve siz değerli misafirlerimize programımıza teşriflerinizden dolayı okulumuz adına teşekkür ediyorum? dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ GENÇLERİMİZE ÖĞRETMELİYİZ

Programda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Ben bir günü anneler günü olarak kabul etmiyorum, sadece hatırlama ve hatırlatma günü olarak kabul ediyorum. Bizim için anneler günü 365 gün 6 saatten ibarettir, istisnası yoktur, dakikasını saniyesini ayıramayız. Bizim kültürümüze, inancımıza, örf ve adetlerimize göre anne en kutsal varlıktır. Peygamber (AS) Efendimize; ?En fazla hürmet etmem gereken kimdir´ diye sorarlar. Annendir diye buyurur. Sonra kim? Annen. Sonra kim? Annen. Sonra kim? Baban. Anneler, babalardan 3 derece öndedir. Yine Efendimiz (AS) ?Cennet annelerin ayakları altındadır´ buyuruyor. O zaman Müslüman cenneti kazanabilmek için annesinin rızasını almak zorundadır. Kur´an-ı Kerim´de yüce Rabbimiz; annenize babanıza öf bile demeyin, onlardan nefret etmeyin, onlara şefkat kanatlarınızı gerin diyor. Nasıl ki onlar size çocukluk zamanınızda şefkat kanatlarını gerdiyse siz de onlara öyle muamele edin. Bir şeye dikkat çekmek istiyorum, dışarıdan empoze edilen adetler kültürümüze o kadar yerleşti ki bazen annesine-babasına öfkelenen çocuklarımız ?Öf anne-öf baba´ diye özellikle oraya isyan eder gibi davranıyorlar. Bu dışarıdan bize empoze edilen kültürün neticesidir. Eğitimcilerimize çok görev düşüyor. Bu bilinci çocuklarımıza, gençlerimize iyi vermeli, kendi kültürümüzü iyi öğretmek zorundayız. Anne-babasına hürmet etmeyen insanların gelecekleri çok iyi değildir. Selamete kavuşmazlar. O nedenle eğitimci arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi, video gösterisi, şiir, cici kızlar dans gösterisi, pandomim sunusu, şiir ve koro ile devam etti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71