KOD SORUNU ÇÖZÜLDÜ

KOD SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Küçükçalık Anadolu Lisesinden bu yıl mezun olacak olan öğrencilerin yaşadığı sorunun çözüldüğünü, öğrencilerin sınava girebileceklerini söyledi.

 

İnegöl’de 2005-2006 eğitim öğretim yılında düz lise olarak eğitime başlayan ve 4 yıl önce de Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen Küçükçalık Anadolu Lisesi hakkında önceki gün öğrenilen bir gerçek hem öğrencileri, hem velileri şok etmişti. Gelen haberlere göre; okulun yaz aylarında ÖSYM’ye Anadolu Lisesine dönüştüğü yönünde bilgi vermememsinden dolayı 160 civarında 12. Sınıf öğrencisi üniversite sınavına giremeyecekti.

 

SORUN EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ

Okul idaresi ve İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili hemen çalışmalara başlayıp ilgili yerlerle irtibata geçerken, müjdeli haber dün geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, YGS ve LYS başvurularında gerekli olan Okul Kodu bilgisi sorununun sadece İnegöl için değil, Türkiye’de dönüştürülen tüm Anadolu Liselerinde olan bir sorun olduğunu söyledi. Baştürk, “Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi yöneticileri ÖSYM ile gerekli yazışmaları yapmış, telefon görüşmelerinin ardından 12. Sınıflar Okul Müdürü tarafından tek tek gezilerek durum öğrencilerle paylaşılmış, öğrenci ve velilerin paniğe kapılmamaları gerektiği, konuyla ilgili olarak gece gündüz çaba gösterildiği, bu durumun tüm Türkiye’de dönüştürülen okullarda görüldüğü söylenmiştir. Okul kodu sorunu da en kısa sürede, bu sabah (10.01.2014) itibariyle çözülmüştür. Konu ile ilgili olarak tüm Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilmiş, öğrencilerimizin başvuruları da büyük bir oranda tamamlanmıştır. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nin okul kodu 165868’dir” dedi.

 

VELİLERİMİZ KEŞKE ÖNCE BİZE GELSELERDİ

Bu gibi sisteme bağlı aksaklıkların zaman zaman olduğunu da hatırlatan Baştürk, “Bizlerde gerek okul müdürlerimiz, gerekse İlçe Milli Eğitim olarak ilgili birimlerle görüşerek herhangi bir mağduriyete sebep vermeden çözüyoruz. Velilerimiz keşke bizlere müracaat etselerdi, kendilerine detaylı bilgi verilecekti. Okul hepimizin, velilerimizin de okullarımızla ilgili tüm çalışmalarda bizlerle beraber olması, bizleri mutlu ediyor. Velinin duyarlı olması ve ilgili olması bizim için çok önemlidir. Şuan da tüm liselerimizde YGS kayıtları devam etmektedir. Okullarımız Cumartesi Pazar açıktır. Müracaatlar kabul edilecektir. 15.01.2014 tarihine kadar YGS kayıtları yapılacaktır. Öğrencilerimizin son güne kalmadan YGS girişlerini yapmalarını rica ediyoruz. Tüm öğrencilere başarılar dileriz” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68