KÖKSAL HOCA TAKIMI SATTI

KÖKSAL HOCA TAKIMI SATTI

Sarı-Kırmızılı yönetim, Kurtuluşspor’dan istifa ederek Kafkasspor’la anlaşan Köksal Demiral’a ateş püskürdü. Kurtuluşspor Başkanı Ahmet Mestan, “Köksal hoca takımını ve camiasını satarak, Kafkasspor ile anlaşmıştır” dedi.

Kurtuluşspor yönetimi, geçtiğimiz hafta takımdan istifa edip Kafkasspor’la anlaşmaya varan eski teknik direktörleri Köksal Demiral hakkında sert açıklamalarda bulundu. Kulüp Başkanı Ahmet Mestan, yönetimi ile birlikte tesislerde düzenlediği basın toplantısında Kafkasspor’un bir yanlışı olmadığına dikkat çekerken, Köksal Demiral hakkında sert dille eleştirilerde bulundu.

HANGİ FUTBOLCUNUN GÖRÜŞMESİNE GELMİŞ

Ahmet Mestan, yaptığı açıklamasında geçtiğimiz hafta teknik direktörleri Köksal Demiral’ın tek taraflı olarak görevinden istifa ettiğini ve Kafkasspor ile anlaştığını belirterek; “Hafta sonu da takımın başında maça çıkmıştır. Köksal hoca bu kulüpte yöneticilik, başkanlık ve teknik direktörlük yapmış, bu kulübe uzun yıllar hizmeti geçmiş bir arkadaşımız. Sezon başında yönetim ile alakalı bilindiği üzere bazı sıkıntılar yaşamıştık. Son ana kadar yönetimi oluşturma adına sıkıntılarımız vardı. Sezon başında Kurtuluşspor yönetiminin düşündüğü başka bir hoca vardı, ama son hafta Köksal hocanın ismi ortaya çıktı. Yönetim olarak geçiş döneminde olduğumuz için camianın eski adamı, birleştirici olsun diye Köksal hocanın ismini düşündük ve Kurtuluşspor camiası olarak teklif yaptık. Durumu anlattık ve fedakârlık yapmasını istedik. Oda sağ olsun bizi kırmadı. Bu camiaya yakışır bu şekilde bu görevi kabul edeceğini söyledi. Göreve başladık ve 3 ay zaman geçti. Neticede kendince sebepler ortaya sürerek ve bunları da kamuoyunda paylaşarak istifa etti. Biz yönetim ve camia olarak istifa etmesin diye her türlü çabayı gösterdik. Köksal hoca istifa yolunu seçti. İstifasıyla ilgili medyada bazı sebepler gösterdi. ‘Sorunların çözümü çok zor yalnız kaldım’ gibi bir açıklaması var. Anlaşırken Köksal hocaya sıkıntıların olduğunu belirttik. ‘Oyuncularla sürekli karşı karşıya geldim, Teknik Direktörlükten çok futbolcuların sorunlarıyla uğraştım’ böyle bir açıklaması var. Teknik Direktörlükten çok futbolcuların sorunları ile ilgili uğraşmış ne yapmış? Futbolcuların tüm peşinatları söz verdiğimiz tarihte ödenmiştir. Futbolcularla kesinlikle sorun yoktur. Maaşlarla ilgili aksini iddia eden varsa gelsin. ‘Transferleri ben yaptım ve ben varım diye futbolcular geldi, ben olmasam bu yönetim bu transferleri yapamaz’ şeklinde de bir açıklaması var. Transfer sezonu 1 Temmuz da başlıyor. Biz bu takımı 20 Eylül’de kurduk. Şuan ki kadromuzda bulunan sporcular listemizde vardı. Hepsiyle görüşmelerimiz vardı. Sporcuların diğer kulüplerle görüşmeleri vardı ve biz onlara bekleyin dedik. Köksal hocanın Kurtuluşspor ile anlaşacağı garantisi mi vardı. 1 günde Köksal hoca gündeme geldi ve anlaşıldı. ‘Transferleri ben yaptım ve sporcular ben varım diye geldi’ şeklindeki açıklamalarına katılmıyorum. Kurtuluşspor yönetimi her zaman transferini kendisi yapar. Camia olarak da Kurtuluşspor istediği futbolcuyu alır, istediği en iyi takımı kurar. Yönetime ve camiaya burada büyük saygısızlık var. Şu transferi ben yaptım desin. Şu sporcunun transfer görüşmesinde ben vardım desin.  Böyle bir açıklama olur mu?” dedi.

KÖKSAL HOCA TAKIMI SATTI

Köksal hocanın bırakma sebebinin Kurtuluşspor kadrosuna güvenmemesi olduğunu dile getiren Mestan, “Kafkasspor’un çok iyi kadrosu var. Bunu her görüşmede bizde dillendiriyoruz. Köksal hocada zaman zaman dillendiriyordu. Köksal hoca Kafkasspor’a gitmek için Kurtuluşspor’dan ayrılmıştır. Maddiyatla, yalnız kalmakla hiçbir alakası ve ilgisi yoktur. Tamamen Kafkasspor’un hedeflerini daha büyük gördüğü ve kadrosuna inandığı için Köksal hoca takımın ve camiasını satarak, yarı yolda bırakarak, Kafkasspor ile anlaşmak için gitmiştir. Burada ben Kafkasspor’u suçlamıyorum. Kafkasspor Başkanı Recep Yavuz, ‘sizinle çalışırken biz Köksal hocayla görüşmedik, ayrıldıktan sonra görüştük ve anlaşıyoruz’ dedi. Ama Köksal hocanın bırakma sebebi yüzde 99,9 Kafkasspor ile anlaşmak içindir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Köksal hocaya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kimse Kurtuluşspor camiasının üstünde değildir. Camialar her zaman büyüktür. Sezonun yarısı olmasına rağmen futbolcular ile anlaşılan rakamın yüzde 60’ı ödendi. Herkes Kurtuluşspor’un ne olacağını görecektir. Kurtluşspor bu saten sonra hedefine daha çok kilitlenmiştir. Hedefine emin adımlarla ilerlemektedir” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32