KOLTUK SAVAŞLARI

KOLTUK SAVAŞLARI

AK Parti İnegöl´de heyecan dorukta. İlçe teşkilatları İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına kesin gözüyle bakarken, Aktaş´tan boşalacak koltuğa oturacak isimler de şimdiden konuşulmaya başladı.

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin istifası, önceki gün gerçekleşti. Altepe´nin istifasını vermesiyle yerine geçecek isimler de belirmeye başladı.

EN ŞANSLI ADAY AKTAŞ

5393 Sayılı Belediye Kanunu´nun 45. Maddesi hükümleri doğrultusunda 2 Kasım 2017 Perşembe günü toplanacak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, yapılacak oylama ile yeni başkanını seçecek. Altepe´nin yerine geçecek isimler arasında en şanslı adayın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğu konuşulurken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Kavurmacı da, büyükşehir belediye başkanlığı için ismi geçenler arasında yer alıyor.

AKTAŞ´IN KOZU ÇAVUŞOĞLU

İnegöl Ak Parti Teşkilatlarında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Aktaş´ı büyükşehir başkanlığına yakın kılan en önemli faktör ise Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve il Başkanı Ayhan Salman ile yakın dostluğu gösteriliyor. Bu minvalde Aktaş sonrası, kimin İnegöl Belediye Başkanı olacağına dair kulislerde hız kazanmış durumda. İlçe yönetimi ve teşkilat mensupları, kendine yakın gördüğü ismin İnegöl Belediye Başkanı olması için bastırıyor. İnegöl Belediye Başkanı olması muhtemel adaylar arasında Başkan yardımcıları Alper Taban, Turgay Yel ve Adil Kansu bulunurken, 3 dönemdir belediye meclis üyeliği yapan Berat Ertopuz ve Nedim Bayram ile Has Parti´den AK Parti´ye geçen ve belediye başkan vekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Kara´da İnegöl Belediye Başkanlığına yakın isimler arasında gösteriliyor.  



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50