www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Koltuklar Çocuklara Devredildi

Koltuklar Çocuklara Devredildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencileri Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında bir müddet oturarak, temsili olarak İ

Okul müdürleri nezaretinde makamlara giderek, görevlerini icra eden minik yöneticiler, oturdukları makamlardaki davranışlarıyla gelecek için umut vaat ettiler.

Kaymakam Ali Akça´nın makamına Kocatepe İlk ve Ortaokulu öğrencileri Cihan Mert Yılmaz ve Nehir Naz Acı oturdu.Temennilerini ileten temsili Kaymakam Cihan Mert Yılmaz, ?Bizler yarının büyükleri olarak 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının coşkusu içerisindeyiz. Ulu Önder Atatürk bundan 98 yıl önce bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve bu açılış gününü biz çocuklara armağan etmiştir. Biz Türk çocukları sevincimizi, coşkumuzu diğer dünya çocukları ile paylaşarak mutluluğumuzu katlamaktayız. Ulu önderimiz Kemal Atatürk´e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gün bu koltuğa oturmamı sağlayan Kaymakamımız Ali Akça olmak üzere tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Umarım bende Kaymakamımız Ali Akça gibi ileride vatanıma, milletime faydalı bir vatandaş olurum. İlçemizin başta güvenlik ve sağlık olmak üzere eğitim ve diğer tüm kurumların güzel ve doğru işleyişini Kaymakamımız Ali Akça gibi bende sorunsuz olarak devam ettirmek istiyorum. 23 Nisan gününün çocuk bayramı olması nedeniyle İnegöl çocuklarına oyun alanlarının artırılması ve yeşil alanların daha iyi ve etkin kullanılmasını istiyorum, okul bahçelerinde ve evlerimizde içme sularının daha güzel ve daha sağlıklı olmasını istiyorum. Kaymakamlık bünyesinde fidan dikme kampanyalarının 23 Nisan günü yapılmasını istiyorum? dedi.

TALİMAT VERDİ

Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Alper Taban ve Emniyet Müdürü İlhami Araali´yi telefonla arayarak, çocukların güvenli bir şekilde okullara gitmesinin sağlanması ve trafik kurallarına uyulmasını, ayrıca okullarda çocuk oyun alanlarının olmasını ve okulların bölgelerinde uyuşturucu ile mücadele edilmesi talimatını verdi.

 

BU MAKAMLARIN ASIL SAHİBİ SİZLERSİNİZ

Kaymakam Ali Akça ise, ?Savaşın ardından Atatürk, 23 Nisan´ı çocuklara bayram olarak armağan etti. Bizler sizlere bu makamlarımızı temsili olarak teslim ediyoruz. Bilin ki bu makamların asıl sahibi sizlersiniz. Geleceğimiz olan sizler için elimizden gelenin fazlasını yaparak, size güzel bir ülke bırakmak için çalışıyoruz? dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban´ın koltuğuna ise Kocatepe İlk ve Ortaokulu öğrencileri Aleyna Ceren Canbay ve Doruk Emre Arslan oturdu.

BU GÜCÜN SAHİBİ TBMM´DİR

Sıcak ve samimi havada geçen temsili makam devir teslim töreninde, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Aleyna Ceren Canbay, Başkan Taban´dan makamı devralıp günün anlam ve önemini içeren ve projelerini anlattığı bir konuşma yaptı. Canbay, ?Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışını, her yıl olduğu gibi 98´inci yılında da coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, bir Cuma günü namazlarını eda ettikten sonra dualarla meclisimizi açmışlardır. Bu ülkenin kaderini değiştirebilecek tek bir gücün halk olduğunu tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu anlamlı günün siyasi tarafı yönetim ve etkileşim olurken, en güzel tarafı ise tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesidir. Eğer ben bugün karşınızda kısa süreliğine İnegöl Belediye Başkanını temsil ediyorsam, bu temsiliyetin arkasındaki gücün tek sahibi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ülkemiz kutuplarda veya okyanusun ortasında düşmanı olmayan bir ülke değildir. Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan, medeniyetlere kucak açmış dünyanın kalbi niteliğinde bir yerdir. Bu konumu itibariyle dostumuz olduğu kadar düşmanımız da çoktur. 15 Temmuz darbe girişiminde düşmanlarımızın kimler olduğunu tam anlamıyla görebildik. Düşmanların önünde kendini siper eden bu halk, Çanakkale´de, Sakarya´da düşmanın karşısında çelik bir duvar gibi durmuş dedelerimizin torunlarıdır. Bizler yaşadıkça Türkiye Cumhuriyeti hep var olacaktır. Beni bu güzel günde İnegöl Belediye Başkanlığına layık gören başta Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban Bey´e ve okul müdürümüz Mahsuni Canbay´e çok teşekkür ederim? dedi.

İLK İŞİM MAKAM ARACIMLA OKULUMA GİTMEK OLACAK

Aleyna Ceren Canbay, Belediye Başkanlığında ilk olarak yapacağım işin Kocatepe İlkokuluna makam aracıyla gidip kendisini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etmek olacağını da ifade etti.

 

PROJELERİNİ ANLATTI

Konuşmasında projelerinden de bahseden Canbay, ?Şimdi sizlere projelerimden bahsetmek istiyorum. İnegöl´deki fabrikaların bacalarına filtre taktırılması konusunda yaptırımlarım olacak. İçme suyunda yüzde 25 indirim yapacağım. Her mahalleye ve her okula yeşil alanlar ve çocuk parkları yaptıracağım. Şehrimize hayvanat bahçesi ve akvaryum park yaptıracağım. Hayvanlar için hayvan barınakları yaptıracağım. Belediye Başkanımız Alper Taban´ın başarıyla sürdürdüğü projeleri tamamlayacağım? diye konuştu.

KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRÜNE 23 NİSAN TALİMATI

Doruk Emre Arslan´da Başkanlık makamında yapmak istediği çalışmaları kısaca özetleyerek tüm çocuklar için oyun alanları yapmak istediğini söyledi. Açıklamalar sonrası yeni Belediye Başkanı Aleyna Ceren Canbay, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç´ı arayarak 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hangi programların hazırlandığı ve çalışmaların son durumunun ne olduğu konusunda bilgi aldı.

Makam devir teslim töreni sonunda Belediye Başkanı Alper Taban, kısa süreliğine makamını devrettiği iki öğrenciye satranç takımı hediye etti. Öğrenciler de Başkan Taban´a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundular.

KORUMAYA ALMAYA ÇALIŞACAĞIM

Emniyet Müdürü İlhami Araali´nin makamına Akşemsettin ilkokulu öğrencileri Umut Zeybel ve Yusuf Kılıçlı oturdu.

Temsili Emniyet Müdürü Umut Zeybel, ?Yapmayı planladığım hizmetleri açıklamak istiyorum. Öncelikle Emniyet Müdürü İlhami Araali´ye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her okulun önünde güvenlik amacıyla mutlaka her gün bir polis aracının olmasını sağlayacağım. Hafta sonlarında okulları kontrol ederek okullara zarar verenleri buralardan uzaklaştıracağım. Okulların etrafından dolaşan başıboş insanları buralardan uzaklaştıracağım. Özellikle uyuşturucu ile daha sıkı mücadeleye girişeceğim. Okul önlerindeki trafiği kontrol etmek amacıyla daha çok polisi görevlendireceğim. Özellikle çocuğa ve kadına yönelik işlenen suçları daha sıkı takip edeceğim. Aile içi şiddete uğramış çocuk ve kadınların daha çok yanında olmaya çalışacağım. Toplumdaki kimsesiz ve yaşlı insanları daha çok korumaya almaya çalışacağım. Her okula her ay en az bir kere toplum polislerimizi göndererek öğrencileri bilgilendirmeye çalışacağım. İlçe güvenliğini sağlamak adına yürütülen huzur operasyonlarına devam edeceğim? dedi.

POLİSLERE TALİMAT VERDİ

Müdür Zeybel daha sonra telsizin mandalına basarak ekiplerin okulların çevrelerinde görev almaları yönünde talimat verdi.

NİCE BAYRAMLARA

Emniyet Müdürü İlhami Araali, ?23 Nisan´ın benim açımdan iki tane önemi var. Bir tanesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM´nin kuruluş yıldönümü olması. Bir diğeri de benim doğum günüm olması. 23 Nisan geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bunlar. Bunların kendilerini geliştirmeleri, geleceğimize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum, nice bayramlara? dedi.

KUR´AN VE BAYRAK HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından Temsili Müdür Umut Zeybel, Emniyet Müdürü İlhami Araali´ye Kuran-ı Kerim ve bayrak hediye etti. Araali ise çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

BUGÜN NEŞE MUTLULUĞUN GÜNÜ OLSUN.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş´ın koltuğuna Alanyurt İlkokulu Büşra Polat ve Mehmet Yabacı oturdu. Askeri üniformasıyla koltuğa oturan temsili Jandarma Komutanı Binbaşı Büşra Polat, ?Bu mutlu gün Türk milletinin tarihinde kutlu bir gündür. Bu nesil; Şerife bacı, Adile Onbaşı, Halime Çavuş, Yahya Kaptan, Şahin bey, Sütçü İmam ve daha nice şehitler, gazilerimizin hikayeleri ile büyüyorlar. Onları büyük bir minnet ve onurla anıyoruz. Jandarma komutanı olarak; insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda; saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olmayı hedefledim. Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan köy ve mahallerde özellikle çocuk suçları ve aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. İstiyoruz ki; insanlar gülsün, çocuklar istismar edilmesin, geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürüsünler. Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları ve istedikleri zaman Jandarmaya ulaşabilmeleri için he türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımızdan beklentimiz çevrelerindeki her türlü suç faaliyetini ve özellikle çocuk istismarlarını bizlere bildirmeleridir. Köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın per türlü sorun ve ihtiyaçlarında kendilerine en yakın kolluk kuruluşu olan jandarmanın kapısını çalmakta tereddüt etmesinler, çünkü çaldıkları kapının arkasında sürekli onları bekleyen ve devletin koruma şefkatiyle onları kucaklayacak görevliler bulacaklardır. Biz bayramlar istiyoruz evimizde, ocağımızda kışlamızda şenlik olsun. Biz bayramlar istiyoruz; dünyada kardeşliğin ve barışın hakim olduğu. Biz çocuğuz; bayramımızda şekerde olsun oyunda! Bu gün neşe mutluluğun günü olsun? dedi.

ASKERLERE TALİMAT

Jandarma komutanı Büşra Polat, telsizin mandalına basarak ekiplere kaza ihbarında bulundu.

Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Çelik´in makamına 75. Yıl ilkokulu öğrencileri Şevval Nesrin Doğan ve Enes Kucur oturdu.

Milli Eğitim Müdürü Şevval Nesrin Doğan, ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu, hep birlikte yaşıyoruz. Milli bayramlar bizlere gurur veriyor. Bu bayramın iki farklı önemi´ var. 23 Nisan 1920´de milli iradenin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ve ulusal egemenliğe kavuşmuş olmamız. Diğeri ise, bu özel günün, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklara armağan edilmesidir. Bayramın en coşkulu bir şekilde geçirilmesi için Müdürlüğümüz, öğretmen ve idarecileyiyle birlikte gereken her şeyi yapmaktadır. Bayram kutlamaları için toplanmışken, İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak neler yapmak istediğimi, sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama önce etsin kaynağım benden önce çalışmaları başlatan İlçe Milli Eğitimin benden önceki müdürü sayın Fatih BİLİCAN olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum şimdi bende aynı yolda Öğrencilerimizin, okullarda daha fazla zaman geçirmesini  zamanların , sosyal ve kültürel faaliyet imkanlarını artırmaya çalışacağım. Okullarımızın ortak sportif etkinlikler ve bilgi yarışmaları yapabilmeleri için ortak salonlar inşa etmek amacıyla, yerel yönetimlerle işbirliği içinde olmaya özen göstereceğim. laboratuvar] ve kütüphanesi olmayan Okullarımız için çaba göstereceğim Çevre ve doğaya saygı için, öğrencilerimizi duyarlı olmaya davet eden etkinlikleri planlamaya gayret edeceğim. bütün İnegöl için temiz çevre temalı kampanyalar planlayacağım. Bilgi kadar, bilginin hayatımıza uygulanması da önemlidir. Sosyal hayatta uygulanmayan bilginin, hiçbir faydası olmaz. Bireye, kendisine, anne babasına, çevresine ve ülkesine saygılı, samimi, ilkeli, dürüst insan yetiştirmek milli eğitimin en temel hedefidir. Bu duygularla milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, eğitim hayatımıza değerli katkıları olan herkese teşekkür ederim? dedi.

Müdür Vekili Çelik, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71