www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KÖMÜRCÜLER DENETLENDİ

KÖMÜRCÜLER DENETLENDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.

 

Her geçen gün doğalgaz kullanımının yaygınlaştığı ve kömür yakmanın azalmaya başladığı bir dönemde şehrimizdeki kömür satış yerlerinde yapılan denetimlerde hiç kaçak kömüre rastlanmazken, yapılan denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ilçe halkından kaçak kömür kullananları tespit edenlerin kendilerine özellikle bildirmelerini istedi.

 

15 FİRMA DENETİME TABİ TUTULDU

İnegöl Belediyesi olarak kaçak kömür ve standartlara uymayan kömürlerin şehrimize girişi noktasındaki mücadelemizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz diyen Alper Taban, İnegöl´deki 15 adet kömür satışı yapan firmalara yönelik denetimleri sürdürdüklerini ve bu denetimlerin 24 saat esasına göre yapılmakta olduğunu söyledi.Taban ?Yapılan denetimlerde; işyeri açma ruhsatları kontrolü, satışa sunulan kömürlerin Bursa İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü´nden alınan Bursa ve çevresinde satış izinlerinin olup olmadığı, satışa sunulan kömür torbalarının üzerinde tanıtıcı özelliklerinin olup olmadığı, fiyat tarifelerinin bulunup bulunmadığı, satışa sunulan kömürlerin, çuvalda yazan kilogramı tutup tutmadığı gibi konular kontrol edilmektedir. Ayrıca firmaların çevreye verdiği zararlar konusunda da işletme sahipleri de uyarılmaktadır? dedi.

 

KAÇAK KÖMÜR ORANI SIFIR SEVİYESİNDE

Taban; ?Yaptığımız sıkı ve etkin denetimlerde şehrimizde kaçak kömür oranı sıfır denecek kadar aza indirgenmiştir. Denetimlerimizde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce verilen katı yakıt belgesine sahip mahrukatçı(odun-kömür-satış)depoların dışında ve diğer esnaf kollarında kömür satışının yapılmaması yasağını hassasiyetle uyguluyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00