Konteynırda yaşam savaşı

Konteynırda yaşam savaşı

Konteynırda yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki İsmail Uzuncaaslan, vatandaşların verdiği yiyecekler sayesinde karnını doyuruyor, kış soğuklarında geceleri bir battaniye ile ısınmaya çalışıyor.

Kimsesi olmayan 70 yaşındaki İsmail Uzuncaaslan, kış soğuğunda Sinanbey Mahallesi Yeşilbahçeler Sokak üzerindeki boş arazide konteynır içinde yaşamaya çalışıyor. Herhangi bir ısıtıcısı olmayan konteynırda çevredeki esnafların verdiği battaniyeyle ısınmaya çalışan yaşlı adam, yaşlılık maaşını da kartını kaybettiği için alamıyor. Yaklaşık 6 ay önce kaybettiği kartı bir başkasının bularak çektiğini belirten Uzuncaaslan, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istiyor.

BAŞKA ÇAREM YOK

Konteynırda kalmaktan başka çaresinin olduğunu belirten Uzuncaaslan, ?Çarem yok. Burada yaşamaya mecburum. Huzurevinde kalmak istiyorum ama orada tutmazlar beni. Huzurevinde kalan arkadaşları belki rahatsız edebilirim. Bende varis, şeker gibi 5-6 türlü hastalık var. Burada yaşamak zorundayım. Yattığım yatak, üstümdeki battaniye bile ıslak. Ama yapacak bir şeyim yok. Bu soğuk havada burada kalmak zorundayım. Başka çarem yok. Kuru ekmek yiyorum. Huzurevine gitsem de, oradaki arkadaşlar rahatsız olduğu için 3 gün sonra beni geri yollarlar. 4-5 aydır banyo yapamıyorum. Benim halim çok kötü? dedi.

SICAK BİR YATAK VE YEMEĞE İHTİYACI VAR

Esnaflardan Ender Durak ise, ?Bu durumu biz birkaç kez belediyeye bildirdik. Bizleri KETEM´e gönderdi. Ama oradaki arkadaşlarda yardımcı olamadı. Şuan görüyorsunuz tir tir titriyor. İsmail amcanın ihtiyacı sıcak bir yatak ve yemek. Bu da Huzurevinde sağlanabilir. Bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama Huzurevinde daha iyi bakılır? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07