Konukoğlu Camiinde Sakal-ı Şerif Heyecanı

Konukoğlu Camiinde Sakal-ı Şerif Heyecanı

İlçe Müftülüğü Peygamber Efendimizin (sav) mübarek Sakal-ı Şerif`ini Sani Konukoğlu camiinde cemaatin ziyaretine açtı. Bayanlardan ver erkeklerden oluşan kalabalık cemaat, Sakal-ı Şerif`i görmenin heyecanını yaşadı.

Ramazan ayı dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimizin (sav) mübarek Sakal-ı Şerif`i önceki akşam teravih namazı sonrası cemaatin ziyaretine açıldı. Sani Konukoğlu Camii`nde teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif yoğun ilgi gördü. 40 kat özel dizayn edilmiş beze sarılı Sakal-ı Şerif tekbirlerle İlçe Müftüsü Bayram Canbey tarafından açıldı.

 

Salâvatlar getirilerek Sakal-ı Şerif``i büyük bir huşu içerisinde ziyaret eden cemaat, duygu dolu anlar yaşadı. Erkek ve bayanlardan oluşan kalabalık cemaat, Sakal-ı Şerif`i görmek için büyük heyecan yaşadı. Ziyaret esnasında bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı.

 

Sakal-ı Şerif en önemli kutsal emanetlerden bir tanesi olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Peygamber Efendimizin (sav) özel emaneti olan Sakal-ı Şerifi milletimizin, halkımızın ziyaretine açtık. Yüzyıllardan beri milletimiz, Peygamber Efendimize (sav) ait bir eşyayı gördüğü zaman ona ziyadesiyle hürmet gösterir, onu korur ve kollar, bizler de camimizde Sakal-ı Şerif`i koruyor ve kolluyoruz.” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07