www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Konya´dan Çanakkale´ye Pedal Çeviriyorlar

Konya´dan Çanakkale´ye Pedal Çeviriyorlar

Konya Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, ?Konya´dan Çanakkale´ye Şehitleri Anma Turu? kapsamında İnegöl´e geldi. 8 kişilik grubu Belediye Başkanı Alper Taban karşıladı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bir araya gelen Konya Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyesi öğrenciler, ?Konya´dan Çanakkale´ye Şehitleri Anma Turu? düzenledi. Topluluk üyesi 8 kişi, 13 Mart 2018 Salı günü Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü önünden yola çıktı. 530 kilometrelik güzergahın 400 kilometresini Cuma günü İnegöl´de tamamlayan Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Şeker ve arkadaşları, İnegöl Belediyesi´ni de ziyaret etti.

 

BAŞKAN TABAN KARŞILADI

Bu anlamlı etkinliğe imza atan bisiklet tutkunlarını, Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit karşıladı. İnegöl Belediyesi´nde gerçekleşen buluşmada SÜ Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Şeker, ?103 yıl önce her milletten insanımız, Çanakkale´de toplandı. Biz de bu mantıkla yola çıktık. Selçuk Üniversitesi bünyesi altındaki farklı illerden gelen öğrenci arkadaşlarımız ve Konya Barosundan 3 avukat ile birlikte Çanakkale´ye ulaşarak manevi duyguları yeniden yaşamayı ve bir farkındalık oluşturmayı umut ediyoruz. 103 yıl önce yaşanan olayları unutmadığımızı toplumda da bu yönde izlenim bırakmak adına bisikletlerimizle, nasıl ki onlar zamanında yürüyerek gittiyse bizde bugün bisikletle gideceğiz. Bu amaçla yola çıktık? dedi.

 

DOSTUM´DA KONAKLADILAR

Belediye Başkanı Alper Taban ise Çanakkale´nin dünya tarihinde unutulamayacak bir yer olduğunu ifade etti. Yedi düvele karşı verilen onurlu mücadele ve bunun sonucunda 18 Mart tarihinde gelen zaferin anısına Selçuk Üniversitesi bisiklet topluluğunda yer alan öğrencilerin de böyle anlamlı bir etkinliğe imza atmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Taban, ?Bizler de bu etkinlikte üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Kendilerini bu akşam Doğa Sporları Turizm Merkezimizde (DOSTUM) misafir edeceğiz. Bu anlamlı etkinlik için tüm sporcuları kutluyorum? dedi.

 

8 bisikletçi, 16 Mart gecesini Yeniceköy´de bulunan DOSTUM merkezinde konaklayarak geçirdi. 17 Mart Cumartesi sabahı yeniden yola koyulan SÜ Bisiklet Topluluğu üyeleri, 18 Mart´ta Çanakkale´ye ulaştı.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01