Köpek Katliamına Tepki

Köpek Katliamına Tepki

İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Ankara´da yaşanan köpek katliamına tepki göstererek; ?Hayvanların, bitkilerin, doğanın güvende olmadığı bir dünyada insanlarda güven de olamaz? dedi.

İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Ankara´nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş Mahallesi´nde tüfekle vurulan köpeklere yönelik açıklamalarda bulundu.

?BİZ NE ZAMAN BU HALE GELDİK??

Konu ile ilgili konuşan Şebnem Erkan, ?Ankara´nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş Mahallesi´nde yaşanan tüfekle köpeklerin vurulması olayını basından öğrendim. İnanın çok üzüldüm. Kümesteki tavuklarına köpeklerin saldırdığını iddia eden bir kişi, eline aldığı tüfekle civarda yaşayan köpekleri öldürmüş. Pireye kızarak adeta evi yakmış. Bu nasıl bir çılgınlık nasıl bir katilliktir.Eskiden insanlar, mahallesinde yaşayan sokak hayvanlarına evindeki yiyecekleri paylaşırdı. Şimdi çoğu insanın aklına sokak köpeği görünce belediyeyi arayıp o köpeği bulunduğu yerden aldırmak geliyor. Biz ne zaman bu hale geldik, aklım almıyor. Biz bunlara üzülürken böylesi bir haberle karşılaşmak biz hayvan severleri derinden yaralamıştır. Kümesteki tavuğun canına değer verip, sokaktaki hayvanların canına kıymak nasıl bir caniliktir? Böylesi acımasızca yaşayan insanların varlığı herkesi rahatsız etmeli. Sokakta tüfekle köpek kovalayıp öldüren biri, başka insanlara yada canlılara ne yapmaz ki? Olayla ilgili orada yaşayan herkesin alarma geçmesini gerekir. Biz de Gölbaşı halkındanbunu bekliyoruz. Bu olay bizim insanlık karnemize zayıf olarak yazılmıştır.Köpek katliamını gerçekleştiren şahıs mutlaka ceza almalıdır.Buradan şunu açık ve net olarak ifade etmek istiyorum; hayvanların, bitkilerin, doğanın güvende olmadığı bir dünyada insanlarda güven de olamaz. Allah´ın ekolojikbir denge olarak yarattığı dünyayı koruyamazsak hep birlikte acı sonumuzu bekleyelim? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22