KÖPEKLER HAVASIZLIKTAN ÖLMÜŞ!

KÖPEKLER HAVASIZLIKTAN ÖLMÜŞ!

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir bölgesinde ölü olarak bulunan 84 köpeğin İnegöl Belediyesi personellerinin ihmalkârlığı sonucunda havasızlıktan öldüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında, önceki gün Jandarma ekipleri tarafından Yenişehir bölgesinde ölü olarak bulunan 84 köpeğin İnegöl Belediyesi ekiplerinin ihmalkârlığı sonucunda havasızlıktan öldüğünü belirterek konu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

PERSONEL KENDİ BAŞINA İNİSİYATİF ALMIŞ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurumumuz tarafından ilçemiz sınırları dâhilinde toplanan sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağımıza getirilerek burada tedavi ve kısırlaştırma operasyonları, bütün aşılarının tamamlanması, Belediyemize ait olan kulak küpesi ve çipinin takılması ve iyileşme sürecinin tamamlanmasında sonra tekrar doğaya bırakılır. İnegöl Belediyesi olarak bu işlemi yıllardır aynı şekilde yapmaktayız. 24 Şubat 2015 günü saat 22.00 sıralarında çalışanlarımız Bayram B. ve Mustafa D. tarafından 3 seferde götürülmesi gereken hayvanların, ilgili personellerimizin kendi başlarına aldıkları inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk edilmek istenmiştir. Sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekilmiştir. Hayvanların taşıyıcı personele, sorumlu hekimler tarafından Boğazköy bölgesinde farklı alanlara bırakılması talimatı verilmiş olmasına rağmen, çalışan personel gece karanlığında yolu şaşırıp mevcut bölgeden uzaklaşmışlar. Tabi bu zaman zarfında bir hayli süre geçtiği için personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bırakmışlar” dedi.

İNANILMAZ İHMAL 84 HAYVANIN CANINA NEDEN OLDU

“Personellerimizin ihmalkârlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkarmıştır” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Aktaş, “Hayvanların nakil aracına yüklenme saati dikkate alındığında (saat 18.00 sularında yükleme yapılmıştır), hayvanların güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bırakması gibi gelişen olaylar sonucunda böyle bir olay ortaya çıkmıştır. Yaşanan gelişmeler incelenmesi neticesinde personellerimizin ihmalleri sonucu 84 adet köpeğin havasızlıktan öldüğünü tahmin etmekteyiz. Zaten araca 100 civarında hayvan yüklenmiş, 84 adet hayvan maalesef ölmüş 16 hayvan ise boğulmaktan son anda kurtarılmıştır. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptıkları kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir itlaf olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldükleri anlaşılmıştır.”dedi..



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32