www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI BAŞBAKAN AÇACAK

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI BAŞBAKAN AÇACAK

9 ay önce çalışmaları başlayan Kurşunlu ve Oylat köprülü kavşaklarının asfaltları döküldü, son rötuşlar yapılıyor. Kavşaklar bir hafta sonra hizmete girecek.

 

İnegöl’de en çok kazanın yaşandığı bölgelerden olan, onlarda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği Oylat ve Kurşunlu kavşaklarında mutlu sona ulaşıldı. 9 ay önce iki kavşata başlayan köprülü kavşak yapımında sona gelindi. Asfaltı dökülen köprülü kavşakların son rötuşları atılıyor. Kurşunlu ve Oylat köprülü kavşakları 1 hafta sonra tamamen hazır şekilde hizmete girecek.

 

AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Cumartesi günü Adana Milletvekili Şükrü Erdinç ve bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte Kurşunlu ve Oylat köprülü kavşaklarındaki çalışmaları inceledi.

 

1 HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Kurşunlu ve Oylat kavşaklarının çalışmalarına 9 ay önce başlandı. Bitirme aşamasına geldik. İnşallah çok yakın zamanda yan yol çalışmaları bitecek. İki köprülü kavşağımız da bir hafta içinde bitiyor. İkisi de aynı paket içinde ihaleye çıktı. 8 milyon 800 bin TL ihale bedeli. Buradaki kavşak düzenlemesi ile birlikte Ankara yolundan Oylat’a, Oylat’tan Ankara yoluna dönüşlerde yaşanan ölümlü kazaların yaşanmaması diliyoruz. Mezit vadisindeki duble yol çalışmaları da çok yakın bir zamanda hizmete girmiş olacak” dedi.

 

BAŞBAKANIMIZIN UĞURLU ELLERİYLE HİZMETE AÇACAĞIZ

Köprülü kavşaklar ile Mezit boğazındaki duble yolun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı müjdesini de veren Şahin, “Başbakanımızın Kasım ayında yapacağı Bursa ziyareti sırasında Oylat ve Kurşunlu köprülü kavşaklarımız ile Mezit vadisindeki duble yolların açılışı da Başbakanımız tarafından yapılacak. İnşallah karayolları ekiplerimizin üstün gayretleri ile yollarımız bitecek. Başbakanımızın uğurlu elleriyle inşallah hizmete açmış olacağız. Karayollarımız çok ciddi bir çalışma yapıyor. Milletimizin verdiği vergiler böylece hizmete dönmüş oluyor” diye konuştu.

 

YOL İHALELERİ YAPILDI

Yenişehir yol çalışmaları ile alakalı ihalenin 22 Ekim 2013 Salı günü yapıldığını aktaran Şahin, “Bu ihale ile ilgili süreç var. Bu sürecin tamamlanması gerekiyor. Yasal sürecin tamamlanması ile beraber Alanyurt’tan 2. OSB’ye kadar 6 kilometrelik duble yol çalışması yapılacak. Bu çalışmaya hemen başlanacak” dedi.

 

BABASULTAN BARAJINDA SON DURUM

Babasultan barajı ile alakalı çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, “4 bin 100 hektarlık İnegöl ovasını sulayacak, bereket getirecek olan ve iki yıldır da gövdesi su tutmuş olan Babasultan barajının bereketli suyunun yer altı sulama şebekesi ile alakalı projeler hazırlandı. Ben göreve geldiğimde bu projeler hazır değildi. DSİ genel müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalarla proje hazırlandı. 21 Ekim 2013 tarihinde de yer altı sulama şebekesini yapacak firmaların ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Buraya yapmaya yetkili firmalar araştırılıyor. Bundan sonra yapım ihalesi aşamasına geçilecek. İhalesini yaptıktan sonra en kısa zamanda Uludağ eteğinde bulunan suların İnegöl ovası ile buluşmasını sağlamak istiyoruz”dedi.

 

İNEGÖL ÇOK GÜZEL BİR İLÇE

Adana Milletvekili Şükrü Erdinç ise, İnegöl hakkındaki izlenimlerini paylaştı. “İnegöl çok güzel bir ilçe” diyen Erdinç, “Yeşil Bursa’mızın çok güzel yerlerinden birisi. Genel merkezimizin Bursa’da tüm teşkilatlar nezdinde yapılacak olan Temayül yoklaması çerçevesinde görevliyiz. Hükümetimizin vatandaşlara kazandırdığı çok güzel iki hizmeti görme şansını elde ettik. Bu hizmetlerin sağlanmasında emeği geçen Hüseyin Şahin’e ve diğer milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burası güzel yerler vatandaşlarımız en iyisini hak ediyorlar. İnşallah daha iyi hizmetlerle daha iyi yaşamı sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19