www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KÖRDÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

KÖRDÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

2011 yılında hayırsever işadamı tarafından başlatılan ve yaşanan sıkıntılar sonucunda hala kaba inşaat halinde bulunan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası konusu Milli Eğitim Bakanlığı´na taşındı. Bakanlıktan olumlu cevap çıkması h

 

2011 yılında hayırsever bir işadamı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrasında tapu işlemleri halledilen ve inşaatına başlanan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası, 2015-2016 eğitim öğretim yılına da yetiştirilmedi.

 

5. YILINI DEVİRDİ

2011´de yapılan çalışmanın aynı yıl içerisinde durdurulması sonucu kaba inşaat halinde kalan ve bu eğitim öğretim yılı ile birlikte 5. yılını deviren inşaata bir çivi bile çakılamazken konu nihayet Bakanlığa ulaştırıldı.

 

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

Geçmişte öğrencilerin ve velilerin iddialarına göre yapılan araştırmada ek binanın yapımını üstlenen hayırsever işadamının işlerinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle binanın yapımını durdurduğu, ancak işlerini toparlayarak inşaata yeniden devam etmek istediği kaydedilirken, hayırsever işadamının İlçe Milli Eğitim tarafından okulun inşaatının kendilerine devredilmesi talebine olumsuz yanıt verdiği öğrenilmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ve bu eğitim öğretim yılı öncesinde konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik konunun yatırım programa dâhil edilmesi hususundaki başvurular olumlu yanıt buldu. Yapılan görüşmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ek binanın İl Yatırım Programına dâhil edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı´na başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvurunun Bakanlık tarafından onay bulması halinde ek binanın yapının Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırım programına dâhil edilerek 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirilebileceği öğrenildi. Ayrıca, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in de yaşanan ek bina karmaşasının son bulması ve çözüme kavuşması için konuyu takibe aldığı öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25