KORKMAZ VE YÖNETİMİ İŞ BAŞINDA

KORKMAZ VE YÖNETİMİ İŞ BAŞINDA

İnegölspor’da ertelenen kongre önceki akam gerçekleştirildi. Delegelerin de yoğun katılım gösterdiği genel kurula iki liste ile gidilirken, Erdal Özkan’ın son dakikada listesini geri çekmesi üzerine yönetime İlhan Korkmaz başkanlığındaki liste

İnegölspor’da Başkan Yusuf Şen’in istifasının ardından başlayan kongre süreci önceki akşam sona erdi. Belirsizlikler içerisinde geçen kongre sürecinin ardından, genel kurul, önceki akşam saat 21.00’da Sanikonukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Şen Bordo-Beyazlı Camiaya Son Konuşmasını Yaptı

Genel kurulda konuşan eski başkan Yusuf Şen, genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek; “Biz hep iyi niyetlerle yola çıktık, üst düzey hedeflerimiz vardı. Bunun adına elimizden geleni yaptık. Yönetim olarak da yapılması gerekenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Bununla ilgili takdiri de spor kamuoyuna bırakıyorum. Bizim altımızdaki takım Play-Off’a çıktı, ama yapacak bir şey yok. Bunlar futbolda olan şeyler. İnşallah bu sezon İnegölspor adına hedeflediği başarıları yakalayacağına eminim. Bu akşam iki tane listemiz var ki, listenin olması da İnegölspor’da uzun zamandır görülmeyen bir şeydi. Daha önce de bunu ifade etmiştik, İnegölspor’a bir talip olmadığı için, kimse elini taşın altına sokmadığı için, bu işi biz yapmak zorunda kalıyorduk. Ben yönetimde uzun zamandır aynı arkadaşlarla çalıştığımızı düşünüyorum. Sağ olsunlar benim ya da Onursal Başkanımız Alinur Aktaş’ın ricasıyla yönetime geldiler. Ama talip çıkmadığı için maalesef bu işi böyle götürmek durumundaydık. Bu akşam ayrıca sevindiğim bir nokta; bu değişim ve dönüşümün İnegölspor’a çok olumlu katkılar sağlayacağına olan inancım. İnşallah ben bundan sonra seçimden çıkan listenin İnegölspor adına çok başarılı işler yapacağına inancım tam” diye konuştu.

Elimizi Taşın Altına Sokmak İstedik

Genel Kurulda konuşan başkan adaylarından Erdal Özkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegölspor’un sahipsiz kaldığı ve kimsenin el atmadığı şeklinde sözler söylemesi nedeniyle İnegölspor’a sahip çıkmak için aday olduklarını belirterek “Bizim burada kazanıp kazanamamamız çok önemli değildir. Önemli olan İnegölspor’un şampiyon olmasıdır. Şartlar ne olursa olsun, İnegölspor’un kazanacağına inanıyoruz. Biz her ne kadar farklı şehirlerden gelsek de, İnegöllüyüz. Ben herkese şu mesajı vermeye çalışmıştım; biz İnegöllüler olarak İnegölspor’u bir yere getirerek kendimizi kanıtlama fırsatı bulmuştuk. Bunu da yapacağımıza inanıyoruz. Bize bu şansı verirlerse, bu görevi üstlenip en güzel şekilde bu görevi ifa edeceğiz” dedi.

Erdal Özkan’ın ardından konuşan başkan adayı İlhan Korkmaz, Alinur Aktaş benim 32 yıllık arkadaşımdır. Biz birbirimizi çok iyi biliyor ve tanıyoruz. İkinci yarıdaki aktif çalışmalarımdan ve sporun içerisinde gelen bir kardeşiniz olduğumdan dolayı bana İnegölspor Başkanlığını teklif etti. Ben de bu doğrultuda bir yönetim oluşturarak görevi layığı ile yerine getireceğimi söyledim. Ancak başkanım: benim kimsenin önünü kesmeye niyetim yok. İyi bir liste çıkarsa benim ve oluşturduğum ekibin bu listeyle seçimde yarışmasını istemeyeceğini söyledi. Bu konuşmalardan sonra ben İnegöl’de yetişmiş ve İnegöl’ün sembollerinden biri olmuş İsmail Güldüren ile konuştum. O da İnegölspor için her türlü fedakârlığı yapacağını söyledi. Ardından yönetim listemi oluşturmak için görüşmelere başladım. Erdal Özkan’la da bu süreçte Belediye Başkanımızın yanında tanıştım” şeklinde konuştu.

Özkan Ve Ekibi Verdiğimiz İmkânı Değerlendiremedi

8 Haziran’da yapılan kongrede Erdal Özkan ve ekibinin önünü kesmemek adına adaylığını çektiğini ifade eden İlhan Korkmaz, “Erdal Özkan kardeşimizin hazırlamış olduğu liste ile kongreye gidildi. 8 Haziran akşamı oluşan tablo Erdal Özkan ve ekibinin İnegölspor delegeleri tarafından çok da yeterli görülmediğinin bir göstergesiydi. Dışarıda 100’ün üzerinde delege görülmesine rağmen, kimse girip imza atmadı. Bu güvensizlik içerisinde kendisinin oluşturduğu listedeki birkaç arkadaşı listeden ismini sildirdiler. Böylece listeleri de dağılmış oldu. Bu kardeşimiz, bizim sunduğumuz imkânlardan faydalanamadı. Bu süreç içerisinde bana gelerek genel kurula girmemi söyleyenler oldu. İnegölspor’umuzu hiçbir siyasi ve kişisel çekişmelerinin içine sokmadan, hayal deryasında yüzmeden, başı ve sonu belli olmayan maceralara sürüklemeden, iyi niyet ve azimle çalışarak özlediğimiz hedeflere ulaştırmak için sizlerden görev ve yetki bekliyoruz. Bu konuda ben ve arkadaşlarım kendimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Erdal Özkan Ekibiyle Birlikte Salonu Terk Etti

İlhan Korkmaz’ın bu konuşmasının ardından Erdal Özkan kongre salonunda yönetimde yer alan arkadaşları ile bir kısa bir değerlendirme yaptı. Divan Başkanı Yusuf Şen’den söz isteyen Özkan, listelerini çekmek istediklerini ifade etti. Bunun üzerinde yeniden kürsüye çıkan Özkan, İlhan Korkmaz’ın açıklamalarından üzüntü duyduklarını söyledi. “Atamayla gelen bir başkan karşısında bizim direnmemiz söz konusu olamaz” diyen Özkan, kürsüden inerek ekibi ile birlikte salonu terk etti.

Taraftardan Aktaş ve Şen’e Plaket

Kongre bitiminde İnegölspor taraftar grubu İrriducibili lideri Rıdvan Beriş, İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş ile eski Başkan Yusuf Şen’e takıma katkıları ve başarılarından dolayı plaket takdim etti.

Oy Birliği İle Göreve Geldiler

Yaşanan bu olayın ardından genel kurula katılan tek liste olması sebebi ile oylamanın açık oylama şeklinde yapılması kararlaştırıldı. Yapılan açık oylamada İlhan Korkmaz Başkanlığındaki; Ersin Bahçeci, Mahmut Demirtaş, Kurtiş Güleç, Umut Ortakçı, Yüksel Beyhan, Seçkin Kurşun, Fahrettin Öztürk, Fuat Silahşör, Hayati Demiray, Mesut Yetiş, Murat Topal, Özhan Öztürk ve Eşref Güç yönetime oy birliği ile seçildi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00