www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Korkmaz´dan Taksicilere Renk Uyarısı

Korkmaz´dan Taksicilere Renk Uyarısı

İnegöl´de son günlerde faaliyete başlayan ticari taksilerin farklı renklerde olmasından dolayı açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, UKOME kararını taksicilere hatırlattı.

İnegöl´de son günlerde ticari taksilerin farklı renk tonlarına yönelmesi üzerine açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Son günlerde İnegöl´de taksilerin farklı renk tonlarında boyandığındı ya da kaplandığını görmekteyiz. Bu konuda Bursa UKOME kararları kesindir. UKOME kararında ticari taksilerin RAL 1003 renk kodlu taksi kullanması zorunludur. Bunun dışında hiçbir renk ticari taksilerde kullanılamaz.

ÇALIŞMA RUHSATI ELDEN GİDER

?Herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için ticari taksi rahiplerinden istediğimiz taksi renklerini RAL 1003 renk kodu kullanmalıdırlar. Bu renk dışında başka renk kullanan ticari taksilere çalışma ruhsatı verilmeyecek. Çalışma ruhsatı olmayan araçlar ise trafikten men edilecektir? dedi.

 

ÖTV MEMNUNİYETİ

Ticari taksilerden ÖTV kaldırılmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Korkmaz, ?Ticari taksilerden ÖTV kaldırılmasından sonra İnegöl´ümüzde son model araçlarla taksicilik hizmeti verilmekte. Vatandaşlarımız son model rahat konforlu ve klimalı araçlarla yolculuk etmekte. Bu vatandaşlarımızı memnun ettiği kadar bizleri de memnun etmekte. Bu konuda taksicilerin önünü açan devlet büyüklerimize İnegöl taksicileri adına teşekkürlerimi iletirim? diye konuştu.

 

ARANILAN ŞARTLAR

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME kararına göre, Çalışma Ruhsatı Verilecek Taksi ve Dolmuşlarda Aranacak Şartları hatırlatan Korkmaz; ?Çalışma ruhsatı verilecek araçların model yaşı, trafik tescil tarihinden geçerli olmak üzere 10 yaşından, model değişikliği yapılacak araçların model yaşı ise trafik tescil tarihinde 5 yaşından büyük olamaz.Taksi aracı rengi RAL 1003 Kodlu boya serisinden boyanacaktır. Taksi tavanı ve her iki ön kapıya Taksi plakası Arial Black font yazı tipinde Siyah renk olarak yazılacaktır. Dolmuş aracının ön kapılarında plaka numaraları Arial Black font yazı tipinde ve araç renginin zıt rengi olan boya rengi ile yazılacaktır.Araçların üst kısmına ışıklı Taksi ve Dolmuş olduğunu gösteren tabelanın çalışır durumda olması zorunludur.Taksi ve dolmuşlarda şoför dâhil yolcu kapasitesinin en çok 4+1 olması zorunludur. Araçların iç aydınlatmaları beyaz renkte olacaktır.UKOME tarafından belirlenen fiyat tarifesi taksi-dolmuş araçları içerisinde görünür şekilde bulundurulacaktır.Egzoz gazı emisyon ölçüm pulu yapıştırılıp onayı yapılmış, Egzoz gazı emisyon ruhsatı olacaktır.25x25 ebatlarında aracın rengine uygun olarak siyah ya da beyaz renkli UNESCO Dünya mirası Amblemi logosunun araçlarda bulunması zorunludur.Taksi ve dolmuşların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.Taksi ve Dolmuş Araçlarına, Belediye tarafından kurulan ve kendi mülkiyetindeki sunucularından hizmet veren Araç Takip Sistemi (ATS) ile uyumlu araç kiti takılması zorunludur. ATS kayıtlarına ulaşılamaması durumunda oluşacak hukuksal tüm sorumluluk araç sahibine aittir. Belediye tarafından ilgili Meslek Odasına kullanıcı adı ve şifresi verilerek takip etme imkânı sağlanacaktır, taksi araçlarında imdat                      düğmesi (panik butonu) bulunması zorunludur. Ayrıca,  taksi aracının içi, önü ve arka kısmını görüp kayıt altına alan kamera sistemi bulunması zorunludur. Kontak açıldığında kayıt başlamalı, gece ve gündüz HD görüntü alınabilmeli ve kayıtlar en az 30 gün muhafazaedilmelidir. ATS ve kamera kayıtlarına ulaşılamaması durumunda oluşacak hukuksal tümsorumluluk araç sahibine aittir. Belediye tarafından ilgili Meslek Odasına kullanıcı adı ve şifresi verilerek takip etme imkânı sağlanacaktır.Taksi araçlarında navigasyoncihazı bulunması zorunludur.Taksilerin yan ön kapılarına bağlı bulundukları durağın ismi, iletişim bilgileri ve bağlı bulunduğu ilçesinin yazılması zorunludur. Bu yazının mıknatıslı/yapıştırma vb. kolay şekilde sökülüptakılabilir olmaması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25