Korodan unutulmaz gece

Korodan unutulmaz gece

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen ‘Bir Güftekâr, Bir Bestekâr' adlı programda koro ve solistler tarafından seslendirilen Şekip Ayhan Özışık eserleri büyük alkış aldı.

Sezonun ilk Türk Sanat Müziği konseri olan programda, Türk Musikisine muhteşem eserler kazandıran Bestekâr Şekip Ayhan Özışık eserleriyle anıldı. ‘Bir Güftekâr’ bölümünde ise Türk Musikisine güfteleriyle büyük katkı sağlayan Güftekâr Fevzi Şahingöz’ü bir eseriyle tanıtıldı. Konsere İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu sanatçıları da iştirak etti.

‘SENEDE BİR GÜN’ İLE BAŞLANDI

Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro programına güftesi Orhan Veli Kanık’a ait Şekip Ayhan Özışık’ın Hicaz makamında bestelediği ‘İstanbul’da, boğaz içinde, bir fakir Orhan Veliyim’ ve Güftesi Sadık Şendil’e ait aynı makamdaki ‘Senede Bir Gün’ adlı eserlerle başladı. 

SOLİSTLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Konserin ilk solisti ve sunucusu Cem Taşkıner, Hüzzam makamında bestelenen  ‘Aylar Yıllar Geçti Yok Senden Bir Haber’ adlı eseri, koro sazendelerinden Fikri Bayraktar aynı makamda güftesi Muazzez Kürdan’a ait ‘Kalbimin Sahibi Sensin Orda Yalnız Sen Varsın’ adlı eseri ve solist Hacer Güner de yine Hüzzam makamında güftesi ve bestesi Şekip Ayhan Özışık’a ait ‘Menekşe Gözlerde, Hiç Vefa Yokmuş Hiç Vefa Yokmuş’ adlı eseri başarıyla seslendirdiler.

KARCIĞAR MAKAMINA GEÇİLDİ

Koro, birbiri ardına iki Karcığar makamında eserle programını sürdürdü. İlk olarak güftesi Müzehher Güyer’e ait, ‘Unutmadım Seni Ben, Unutmadım, Her Zaman Kalbimdesin’ adlı eseri seslendiren koro, ardından güfte ve bestesi Şekip Ayhan Özışık’a ait ‘Senin Güzel Yüzünü, Senin Şirin Sözünü Unutmadım Sevgilim’ adlı eseri okudu. Bestekârın Uşşak makamında bestelediği ‘Unutamam Seni’ adlı eserini ise solist Şükran Sefer seslendirdi.

ŞAHİNGÖZ TELEFONLA BAĞLANDI

Programa mazereti nedeniyle katılamayıp; telefon bağlantısıyla katılan Güftekâr Fevzi Şahingöz, kendi güftesinin bestelenmiş eserini repertuara aldıkları için Şef Diler Yalaza başta olmak üzere İnegöl Belediyesi ve İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosuna teşekkür etti. Şahingöz, ‘Solmayan Bir Çiçeksin’ adlı şiirini okurken; koro Suat Yıldırım’ın Kürdi makamında beslenmiş halini seslendirdi.

PROGRAM RAST MAKAMI İLE SÜRDÜ

Program Rast makamında eserlerle sürdü. İlk olarak beste ve güftesi Şekip Ayhan Özışık’a ait ‘Belki bir sabah geleceksin lâkin vakit geçmiş olacak’ adlı eseri solist Halil Eke,  güftesi Erdoğan Ünver’e ait ‘Saçların tarumar gözlerinde nem, ateşe benzerdin küle dönmüşsün’ adlı eseri solist Nevzat Alkuş seslendirdi.  Güftesi Ülkü Aker’e ait Kürdi Makamındaki ‘Kulakların çınlasın’ adlı şarkıyı solist Yağmur Neşe,  güftesi Sadık Şendil’e ait Acemkürdi makamındaki ‘Seni çok seviyorum her zaman seveceğim, bin kalbim olsa sana hepsini vereceğim’ adlı eseri de solistler Serpil Özdemir ve İsmail Bayram başarıyla seslendirdiler. Bestesi ve güftesi Şekip Ayhan Özışık’a ait Muhayyer kürdi makamındaki ‘Rüzgâr söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı’ adlı eseri solist Cengiz Torun, seslendirirken; koro ‘İçin İçin Yanıyor’ adlı şarkıyı okudu. Nihavent makamındaki  ‘Yine hazan mevsimi geldi, yine yapraklar rüzgârların peşi sıra gidecek’ adlı eseri Duygu Şen okudu.

AKGÜN, ŞİİRİYLE RENK KATTI

Şair Cevat Akgün, öğretmenine yazdığı şiirini katılımcılarla paylaşırken; program nihavent makamında birbirine bağlı üç eserle sona erdi. Konsere İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş ve eşi, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ile Gülhan Şahin, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara ve eşi, okul müdürleri, İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu sanatçıları ve salonu hınca hınç dolduran sanatseverler katıldı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68