www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Korsan fotoğrafçılara geçit yok

Korsan fotoğrafçılara geçit yok

İnegöllü fotoğrafçılar, korsan olarak dış mekânlarda gelin-damat ve benzeri çekim yapanlara izin vermeyecek. Bu kapsamda yaka kartı uygulaması hayata geçiriliyor. Böylelikle bu kimliğe sahip olmayan ve kayıt dışı çalışanlar artık çekim yapamayacak.

Yaklaşan düğün sezonu ile birlikte İnegöllü fotoğrafçılar, parklarda dış çekim yapan korsan fotoğrafçılarla mücadele etmeye devam ediyor. Oda kaydı bulunan ve vergilerini vererek mesleklerini icra eden fotoğrafçılar, korsan fotoğrafçılıkla mücadeleye karşı verdiği destekten dolayı Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya´yı ziyaret ederek teşekkür plaketi verdiler.

 Ziyarette İnegöllü fotoğrafçılar adına konuşan Ahmet Gündüz, ?Başkanımızı ziyarete geldik. İnegöl fotoğrafçıları olarak korsanla mücadele ve fiyatlandırma noktasında başkanımızla istişarelerde bulunduk. Kendilerinin bize tavsiyeleri oldu. Onların uygulamasını yapacağız. Yakın bir zamanda da fotoğrafçılar birliği olarak başkanımızın önderliğinde Belediye Başkanı Alper Taban´ı ziyaret edip teşekkür edeceğiz. İnegöl fotoğrafçıları olarak korsanlara karşı bir mücadele içindeyiz. Bunun çözümlenmesi için resmi olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız.? dedi.

 Resmi olarak fotoğrafçı olduğunu belirten yaka kartı uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Gündüz, ?Böylelikle bu kimliğe sahip olmayan ve kayıt dışı çalışanlar artık göl kenarı, parklar ve benzeri dış mekânlarda gelin-damat ve benzeri çekim yapamayacak. Korsan fotoğrafçılık bir bakıma kayıt dışı ekonomidir. Birçok kişi bir işte çalışırken ek iş olarak fotoğrafçılık yapmaya çalışıyor. İşyeri kirası, stopajı, vergi, çalışanların maaşı, sigortaları ve bunun gibi masrafları olmadığı için daha düşük fiyatlara çekim yapabiliyor. Bu durumda, fotoğrafçılığı meslek olarak seçmiş, bu sektörden geçimini temin eden işletme sahipleri ve bu sektörde çalışanları olumsuz yönde etkileniyor.? diye konuştu.

 Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ise ?Fotoğrafçılık mesleğiyle uğraşan esnafımız son dönemlerde kayıt dışı çalışan fotoğrafçılar nedeniyle zor günler yaşamaktadır. Seçim öncesi Belediye başkanımız Alper Taban´ı ziyarete gittik. İki konu vardı fotoğrafçılarımızın mağduriyeti olan ikisinin de çözümü için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte İnegöl fotoğrafçıları mağduriyetlerinin önüne geçmek adına belediyeden destek bekliyorlar. Her zaman esnafımızın yanında olacağız? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71