KORSAN ÇALIŞAN KARŞISINDA BELEDİYEYİ BULUR

KORSAN ÇALIŞAN KARŞISINDA BELEDİYEYİ BULUR

S plakanın yetersizliği nedeni ile gerçekleştirilen S plaka ihalesinde 33 kişi S plaka sahibi olurken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, S plaka almayıp korsan çalışmayı düşünenlere göz açtırmayacaklarını söyledi.

Şoför esnafı ve Şoförler Odası tarafından daha önce de dile getirilen S plaka ile alakalı konu Ocak ayında karara bağlanarak 50 adet S plakanın satışı onaylanmıştı. Kararın ardından dün Belediye Encümen salonunda S plakaların ihaleleri gerçekleştirildi. Çok sayıda müracaat nedeni ile 50 olarak belirlenen S plaka ihalesine, 37 şoför esnafının başvurduğu öğrenilirken, 33 vatandaşın haleye katıldığı ve S plakayı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ihale dosyası alan 37 kişinin bulunduğu bildirilirken, dün gerçekleştirilen ve 15 bin TL ile açılan ihale sonucunda sayının 50’ye ulaşmaması nedeni ile 33 vatandaş 15 bin 100 TL’den S plakaları aldı. İhale öncesi konuşan Başkan Aktaş, yapılan tespitlere göre 55 civarında S plaka açığı olduğunu söylerken, ihaleye 33 kişinin girmesinin kötü sonuç olduğunu belirtti. Aktaş korsan çalışmayı düşünenlere göz açtırmayacaklarını kaydederken, bu şekilde davrananın da karşısında belediyeyi bulacağını söyledi.

Korsana Göz Açtırmayacağız

İhale öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla alakalı Ocak ayı meclisinde bir karar aldıklarını belirtirken, bu konuyla alakalı karar alınırken Zabıta Müdürlüğü ve Şoförler Odası marifeti ile bir araştırma yaptıklarını söyledi. Yapılan araştırmaya göre, 50–55 civarında S plaka eksiği olduğunun belirlendiğini kaydeden Aktaş, “Şehir içinde faaliyet gösterecek 50 adet S plaka ihalesini gerçekleştireceğimizi ilan etmiştik. Bugün de ihaleyi gerçekleştiriyoruz. Biz 50 plakalık ihaleye çıktık. 37 müracaat var. Buradan üstüne basa basa ilan ediyorum: Kesinlikle korsan çalışanlara nefes aldırmayacağız. Takdir edersiniz ki biz idare olarak bütün sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu işle alakalı başka şehirlerde çok yüksek meblağlarla bu işler elde edilirken, birilerinin hala ben istediğimiz gibi bunu devam ettiririm derlerse karşılarında idareyi bulurlar” dedi.

Kimse S Plaka Verilmiyor Diyemez

Konunun şartnamesini belirttiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu şartnameye göre 37 şahıs ya da şirket adına temsilci burada. Bugünden sonra artık kimsenin plaka yoktu mantığıyla hareket etmemesi lazım. Belki daha önceden hat kiralama ile ilgili sorun olabilir. Biz bu konuda da çalışma yapıyoruz. O çalışmayı da kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşacağız. İnegöl fabrika, öğrenci itibariyle gelişen bir yer. Ama bu gelişmenin kurallar ve kaideler içerisinde sürdürmemiz gerekiyor. Birileri kurum tanımıyorum mantığı içerisinde iseler, karşılarında belediyeyi bulacaklar. Sonucuna da katlanacaklar. Kimseye göz açtırmayacağız. Kimse S Plaka verilmiyor diyemez” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07