www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Korsan emlakçı istemiyoruz

Korsan emlakçı istemiyoruz

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı; “Biz mesleğimizde kaçakçı, ayakçı ve çantacı bulunsun istemiyoruz. Her yatırım yapan insana da doğru, düzgün ve kaliteli hizmet sunmak istiyoruz.”dedi.

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği korsan emlakçılara karşı kampanya başlattı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan dernek başkanı Melih Uçaravcı, “Şehrimizde ve ülkemizde insanların hayatları boyunca yapmış oldukları en ciddi yatırıma yön veren meslektaşlarımızın en büyük sıkıntısı olan bu durumun önüne geçmek için yaklaşık 7 aydır çaba sarf ediyoruz. Bugünböyle bir kampanyayı başlatırken öncelikle her zaman bizlere destek olanİnegöl Ticaret Sanayi Odasına, Bursa Emlak Müşavirleri Odasına, liyakat sahibi meslektaşlarımıza ve siz değerli müşterilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin kalkınması için önemli olan vergi kaçağının önüne geçilebilmesi için başlattığımız bu kampanya da müşterilerimizi ve kamuoyunu vergi levhalı oda kayıtlı mesleki yetkinliği bulunan emlakçılarla çalışmaya davet ediyoruz.” Dedi

Herkesin Desteğini Bekliyoruz

Uçaravcı devamında ise; “Mesleki yetkinliği bulunan meslektaşlarımız yıllarca siz değerli halkımıza hizmet ediyor. Kent ekonomisi ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlamaya çalışan emlakçılarımızı korumak için çaba sarf ediyoruz. Meslektaşlarımız devletimize vergilerimizi sigorta primlerimizi ödüyor. Fakat korsan emlakçı diye belirttiğimiz şahıslar bu işleri sırf daha çok nasıl para kazanırım davasıyla yapıyorlar. Örnek olarak söylüyorum korsan emlakçı bir kurumda çalışıyor ama ek gelir olsun diye korsandan emlakçılık yapıyorlar. Ne vergi var, ne sigorta primi, ne yarın müşterime karşı sorumluluklarım demiyor. Türkiye’de gördüğümüz emlakçılarla ilgili dolandırıcılık haberleri kendilerinin emlakçı olduğunu iddia eden korsan emlakçılar yüzünden çıkıyor. Bu kişiler kendilerini müşterilere emlakçı diye tanıtıyor. Ne vergi dairesi kaydı var, ne oda kaydı var, “Saldım çayıra, Mevlam kayıra” diyorlar. Bu işi meslek olarak edinmedikleri içinde fırsat bu fırsat müşteri geldiğinde hakkını yemekten korkmuyorlar. Bu konuyla ilgili herkesin desteğini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Kaçakçı, Ayakçı ve Çantacı İstemiyoruz

Son olarak, Biz mesleğimizde kaçakçı, ayakçı ve çantacı bulunsun istemiyoruz diyen Uçaravcı; “Gittiğiniz ofislerde oda kayıtlarını vergi levhalarını görmediğinizde bu ofisler korsandır. Bu belgeleri görmek isteyiniz. Tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Afişlerimizde görüldüğü gibi bizim bu projede paydaş kurumları İnegöl ticaret sanayi odası, Bursa emlak müşavirleri odası bu tip kişileri lütfen afişteki şikayet hatlarına şikayet ediniz. Biz mesleğimizde kaçakçı, ayakçı ve çantacı bulunsun istemiyoruz. Her yatırım yapan insana da doğru düzgün ve kaliteli hizmet sunmak istiyoruz. Hizmet kalitesini üst düzeyde tutabilmek için yeni yasamızda belirli eğitim standartları bulunuyor.  Dernek yönetim kurulumuz olarak eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini düşündüğümüz için kentimiz de bulunan meslek yüksekokuluna emlak ve emlak yönetimi bölümü kazandırılmasını istiyoruz. Bununla ilgili fikir alışverişleri yapıyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00