Korsan galericilere belediye ayarı

Korsan galericilere belediye ayarı

Oto Galericiler Sitesi Kooperatifini ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, mesleği oto galericilik olmayan ancak 2.el araç satışını meslek haline getiren esnafların tespit edilmesi halinde ruhsatlarının iptal edileceğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen dün Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt ile birlikte Oto Galericiler Sitesi Kooperatifini ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Ziyarette Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi olarak son günlerde İnegöl’de oto kiralama, çiçekçi, saatçi emlakçı ve benzeri gibi işyerlerinde yani başka ad altında faaliyet gösterdikleri halde bazı esnafların ikinci el araç satışı yaptıklarını tespit ettiklerini söyledi.

 

GALERİCİLER SİTESİNDE YER ALSINLAR

Haksız rekabetin önüne geçmek istediklerini kaydeden Şen, “Başka faaliyet için aldıkları ruhsatlarla gizli veya açıktan 2.el araç satışı yapan esnaflarımız tespit edildiği taktirde ruhsatlarının iptal edileceğini ve gerektiğinde de kapatılacağını özellikle ifade etmek istiyorum. Esnaflarımızın bu konuda mağduriyet yaşamamaları için gerekli duyarlılığı göstererek ikinci el araç satışını şehir içerisinde yapmamaları, eğer yapacaklar ise galericiler sitesinde yer almak suretiyle yapmaları rica olunur.” Dedi.

 

HAKSIZ REKABET YAPMASINLAR

Başka faaliyet için aldıkları ruhsatlarla gizli veya açıktan 2.el araç satışı yapan esnaflara sitemde bulunan Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Muharrem Aydın, “Arkadaşlarımız haksız rekabet yapmasınlar. Biz burayı bitirmek istemiyoruz. Burayı canlandırmak istiyoruz. Tabi herkes buradan giderse, buranın hali ne olur?. O arkadaşlarımıza da şunu söylemek istiyorum. Burada kiralık olan yerlerimiz var. Gelip burada işyeri kiralayabilirler. Burada işyeri olan arkadaşlar, vergisini, sigortasını veriyor. Yanında işçi çalıştırıyor. Öbür arkadaşlar internetin başında araç satıyorlar. Aldıklarının hepsi kar. Biz onlarla da mücadele edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.  

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07