KORSAN TAHSİLÂT BÜROLARINA DİKKAT

KORSAN TAHSİLÂT BÜROLARINA DİKKAT

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ilçede son günlerde artan korsan fatura tahsilât bürolarına karşı vatandaşları uyardı.

İnegöl de son günlerde iyice artan Korsan Fatura Tahsilât büroları konusunda vatandaşları uyarmak amacıyla basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, “İlçemizde, çeşitli kurum ve kuruluşların fatura tahsilâtını yapan birçok aracı büro faaliyetini sürdürmektedir. Fatura tahsilât büroları ile alakalı, vatandaşlarımızdan gelen öneri ve şikâyetler, doğrultusunda bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. Ulusal haberlerden de zaman zaman takip ettiğimiz ve geçmişte ilçemizde de örneklerine rastlanan Korsan Fatura Tahsilât büroları konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız; su, elektrik, doğalgaz ve telefon gibi faturalarını direkt kendi kurumlarına yatırmak yerine Fatura Tahsilât Bürolarını tercih edebilmektedirler. İlçemizin değişik noktalarında faaliyet gösteren Fatura Tahsilât Bürolarının birçoğu bu işi usulüne göre gerçekleştirdiği gibi, çıkar kaygısından dolayı bu işi gayri yasal olarak yapan işletmeler de söz konusudur. Bizim vatandaşlarımızı uyarmak istediğimiz konu da budur. Vatandaşlarımız faturalarını eğer tahsilât bürolarından birinde ödemeyi tercih etmişse şunlara öncelikle dikkat etmelidirler. Bir faturanın, ödenmesi ve borç olarak yansıması bir sonraki ay fark edileceğinden ödeme yapacakları tahsilât bürolarının ruhsatlı hizmet veriyor olması, olası bir ödeme gerçekleştirdiklerinde  bu ödemenin kendi borçlarından düştüğünü; kurumların internet sitelerinden ya da telefon yoluyla öğrenmeleri; Belediyeden alınmış İş Yeri Açma Belgesi olup olmadığına dikkat etmeleri” dedi.

 Korsan Fatura Tahsilat Bürolarına yapılacak ödemeler vatandaşların mağduriyetine sebebiyet verdiğini aktaran Şen, “Korsan Fatura Büroları; hem ilçe halkımızın sorun yaşamasına; hem de ilçe halkına hizmet veren ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren diğer fatura ödeme merkezilerine haksız rekabet etmektedirler. Vatandaşlarımızı, bu konuya azami dikkat etmeleri konusunda uyarıyor, korsan fatura ödeme merkezlerine itibar etmemelerini öneriyoruz. Yapılan denetimlerde ruhsatsız oldukları tespit edilen fatura tahsilat bürolarına işlem yapılmıştır” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07