www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KOSOVA KOLEJİNDE EŞİ BENZERİ OLMAYAN UYGULAMA BAŞLADI ?TEK OKUL ÇİFT DİPLOMA?

KOSOVA KOLEJİNDE EŞİ BENZERİ OLMAYAN UYGULAMA BAŞLADI ?TEK OKUL ÇİFT DİPLOMA?

Özel Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, okullarından mezun olan öğrencilerin hem Türk hem de İngiltere diplomasına sahip olacağını söyledi.

Özel Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, okullarındaki eğitim sisteminden birçok konuya kadar gazetemize verdiği özel röportajda okullarıyla alakalı merak edilenleri açıkladı.

Kosova Kolejinde eşi benzeri olmayan çift diploma uygulaması ve avantajları hakkında bilgi veren Kosova, ?Bu tam olarak mezun ettiğimiz öğrencinin çift diploma sahibi olması demek. Yani öğrencilerimiz hem Türk diplomasına, hem de akredite sağladığımız İngiltere´de bulunan okulun diplomasına sahip. Bizler yetiştiğimiz çağda tek diplomalı olmak yetiyordu. Globalleşen dünya ile birlikte yetiştirdiğimiz çocukların dünya vatandaşı olması gerekmektedir. Bunun içinde dünya standartlarında bir eğitim almaları ve aldıkları eğitimin sonucunda dünyanın saygın eğitim kurumlarında geçerli diplomalara sahip olmaları artık şart haline gelmiştir. Biz bu program ile okulumuzdan mezun olan öğrencilere çift diploma ve sınavsız üniversite imkânı sağlıyoruz.?diye konuştu.

-------------------------

Özel Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, okullarındaki eğitim sisteminden birçok konuya kadar gazetemize verdiği özel röportajda okullarıyla alakalı merak edilenleri açıkladı. Eğitim öğretim yılı sona ererken elde edilen başarıları hakkında açıklamalarda bulunan Kosova, eşi benzeri olmayan çift diploma uygulaması ve avantajları hakkında bilgi verdi.

Bu eğitim, öğretim yılında okulunuzun adını akademik ve sosyal başarılarıyla devamlı gazetelerde yer alırken gördük. Karnelerin dağıtılmasına çok az bir süre kala geçen eğitim dönemiyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Özel Kosova Koleji olarak, evet, gerçekten yine başarılar ve ödüller ile dolu bir yıl geçirdik. Gerek Akademik anlamda, gerek bilimsel projelerde, gerek spor branşlarında, gerek sanatsal faaliyetlerde katıldığımız tüm yarışmalardan öğrencilerimiz ödüller ile döndüler. Okulumuzun gurur defterine işlenen bu ödüller aslında okul genetiğini oluşturmaktadır.

Mutlu çocukların okulunda çocuklarımıza yarışmanın ve başarılı olmanın heyecanını aşılıyoruz.  Kazanılan her zaferde çocuklarımız ve okulumuz başarıya kodlanıyor.

Yüz güldüren başarılarımızdan bazılarını söylemem gerekirse Gauss matematik olimpiyatlarında 3 dünya 1.liği, Cambridge ESOL sınavlarında %87 başarı, 5.Mektebim Bilim ve Proje Yarışmasında Türkiye 1.liği, LGS sınavlarında 41 öğrencinin fen lisesine yerleştirilmesi, TÜBİTAK Proje Yarışması 1.liği, İNEMOTO Özel Okullar 1.liği. Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul Ödülü, Yeşil Bayrak Ödülü Ve Orman Dostu Okul ödülleri ise gurur tablomuz.

Son günlerde okulunuzun sosyal medya platformlarında ´Tek okul çift diploma´ sloganıyla paylaşımlarınızı görüyoruz. Bu konuyla ilgili hepimizde merak uyandırdınız bizleri bilgilendirir misiniz?

Bu tam olarak mezun ettiğimiz öğrencinin çift diploma sahibi olması demek. Yani öğrencilerimiz hem Türk diplomasına, hem de akredite sağladığımız İngiltere´de bulunan okulun diplomasına sahip. Bizler yetiştiğimiz çağda tek diplomalı olmak yetiyordu. Globalleşen dünya ile birlikte yetiştirdiğimiz çocukların dünya vatandaşı olması gerekmektedir. Bunun içinde dünya standartlarında bir eğitim almaları ve aldıkları eğitimin sonucunda dünyanın saygın eğitim kurumlarında geçerli diplomalara sahip olmaları artık şart haline gelmiştir. Biz bu program ile okulumuzdan mezun olan öğrencilere çift diploma ve sınavsız üniversite imkânı sağlıyoruz.

Bu sistem çok yeni bir sistem nasıl cesaret ettiniz?

Gelecek bizim diyerek bir yola çıktık. Her platformda da dünya vatandaşı yetiştirme arzusundayız ve bu yolda emin adımlarla yürüdüğümüzü devamlı ifade ettik. Kuruluşumuzun ilk gününden itibaren  bu güne tüm hazırlıklarımızı bu kapsamda yapıyorduk. 0 yüzden bir cesaretten ziyade çift okul ve sınavsız üniversite programı bizim için beklenen bir durumdu.

Bu sisteminin avantajları nelerdir?

Bu sistem sonucunda çocuklarımız uluslararası bir okulda okumanın tüm avantajlarından faydalanıyor olacak. Mükemmel bir İngilizceye sahip olacaklar. Uluslararası müfredatta eğitim görecekler. Global bir bakış acısı ile değişen dünya ya hazırlanacaklar.

Diploma yurt dışında hangi ülkelerde geçerli?

Bu sistem sonucunda çocuklarımız dünyanın her yerinde yani Avrupa, İngiltere, Amerika Kanada gibi ülkelerde geçerli diplomaya sahip olacaklar ve en önemlisi bu ülkelerdeki üniversiteler de sınavsız eğitim öğretimlerine devam şansları olacak.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71