Kosova Koleji´nden Mudanya Gezisi

Kosova Eğitim Kurumları 8. sınıf öğrencileri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi kapsamında Atatürk´ün diplomasi zaferi sayılan ?Mudanya Mütarekesi´ konusunu işlemek üzere ünite gezisi kapsamında Mudanya Mütarekesi Evi Müzesi´ni ziyaret ettiler.

Öğretmenleri tarafından anlatılan Atatürk´ün Hayatı, ülkemizin yaşadığı zorluklar, büyük Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının ülkemiz için yaptıkları fedakârlıkları dinleyen Kosova Eğitim Kurumları 8. sınıf öğrencileri sınıf sınıf yaptıkları ziyaretin ardından okullarına döndüler.

SICAK SAVAŞ DÖNEMİNİ SONA ERDİREN ANTLAŞMA

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk, ?Mudanya Mütarekesi ile Kurtuluş Savaşı´nın sıcak savaş dönemi sona ermiş, diplomatik dönem başlamıştır. Yeni bir silahlı çatışmaya girilmeden Doğu Trakya, Boğazlar ve İstanbul alınmıştır. Anlaşma devletleri, Osmanlı Devleti´nin hukuken sona erdiğini kabul etmiştir. Bu anlaşma imzalandıktan birkaç gün sonra, Yunanlıları Anadolu macerasına sürükleyen ve her iki ulusu birbirine düşüren İngiliz Başbakanı görevinden ayrılmış ve bu olay İngiltere´de hükümet değişikliğine sebep olmuştur. Mudanya Ateşkes Antlaşması´nın öngördüğü düzen barışın kurulmasına kadar geçerlidir. Bu nedenle kesin barışın sağlanabilmesi için yoğun çalışmalar içerisine girilmiştir. Lozan Antlaşması´na zemin hazırlamıştır? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54